Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Радослав Илић будући конзул Србије у Требињу

Отварање Конзуларне канцеларије Републике Србије у Требињу планирано је почетком априла 2018. године, рекао је данас Срни конзул у Генералном конзулату Србије у Бањалуци Радослав Илић.

ТРЕБИЊЕ, 29. МАРТА /СРНА/ – Конзул у Генералном конзулату Србије у Бањалуци Радослав Илић и Генерални конзул Владимир Николић.
ТРЕБИЊЕ, 29. МАРТА /СРНА/ – Конзул у Генералном конзулату Србије у Бањалуци Радослав Илић и Генерални конзул Владимир Николић.

Илић, који ће у Требињу боравити, до званичног отварања Конзуларне канцеларије, рекао је да је заједно са генералним конзулом Србије у Бањалуци Владимиром Николићем примио простор за смештај Конзуларне канцеларије, након завршене адаптације, у Његошевој улици број /Ћеловића кућа/ у Требињу.

Он је изразио задовољство што ће ускоро грађанима Херцеговине бити олакшано пружање конзуларних услуга.

„Имајући у виду чињеницу да ће председник Републике Србије Александар Вучић, отворити предстојећи 21. Међународни сајам у Мостару, на коме је Република Србија земља партнер, надамо се да ће том приликом посетити и Требиње.За све нас, а уверене сам и за грађане Требиња, источне Херцеговине и читаве Републике Српске, била би изузетна част уколико председник Вучић буде у могућности да тада свечано отвори Конзуларну канцеларију Србије“, каже Илић.

Конзул је истакао да очекује веома добру сарадњу са грађанима Требиња, као и других градове источне Херцегове, с обзиром на чињеницу да ће конзуларно подручје ове Канцеларије, поред Требиња, обухватити и друге градове у источној Херцеговини.

„Захваљујући Градској управи врло брзо смо завршили све послове везане за уређење простора, где ће бити смештена Конзуларна канцеларија, тако да већ средином следећег месеца очекујемо велики број грађане са различитим захтевима за пружање конзуларних услуга“, каже Илић.

Генерални конзул Владимир Николић је данас, у Градској управи, закључио Уговор са градоначелником Требиња Луком Петровићем, о коришћењу пословног простора за смјештај Конзуларне канцеларије без накнаде.

Како је раније најављено, шеф и један службеник ће радити у Конзуларној канцеларији, у којој ће сваким радним даном становници источне Херцеговине моћи да поднесу захтев за пријем у држављанство или за издавање биометријских путних исправа Републике Србије (након што добију Решење о пријему у држављанство Србије), као и да користе велики број других конзуларних услуга.

Да би добили неке од ових услуга Херцеговци су до сада морали путовати у Мостар, Сарајево или Бањалуку.

До сада су се једном мјесечно, током конзуларног дана, папири уз Захтјев за држављанство Републике Србије предавали у Требињу, а чекање у реду и гужва били су неизбјежни.

Извор: СРНА

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: