Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Radikali postavili spomen ploču na gradski trg

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/bratunac_spomen_ploca.jpg

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” postavili su danas na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu spomen-ploču, koju su u julu namjeravali da postave na zgradu Osnovnog suda u Srebrenici u kojoj je tokom rata bio logor za Srbe.

Postavljanje spomen-ploče na zgradu suda, u znak sjećanja na torture i ubistva Srba, tada nije dozvoljeno, jer radikali nisu posjedovali potrebnu saglasnost nadležne opštinske službe za postavljanje spomen obilježja.

Policija je tada oduzela spomen-ploču od predsjednika Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” Bratunac Vojina Pavlovića i vratila mu je prije 18 dana.

Pavlović je rekao danas novinarima da radikali nisu odustali od postavljanja spomen-ploče na zgradu srebreničkog Osnovnog suda i da će ponovo podnijeti zahtjev za dobijanje odobrenja od opštine Srebrenica.

Ukoliko ponovo naiđu na opstrukciju u opštini Srebrenica, kaže Pavlović, podnijeće zahtjev nadležnom ministarstvu Republike Srpske da bi obilježili ovo srpsko stratište.

“Spomen-ploču ostavljamo na gradskom trgu i poklanjamo je opštini i bratunačkoj Boračkoj organizaciji koje nemaju volje, hrabrosti i zahvalnosti da u ovom mjestu podignu spomen obilježje poginulim srpskim borcima i civilima iz Bratunca i Srebrenice”, rekao je Pavlović.

On kaže da privremeno postavljanje ove spomen ploče u Bratuncu treba da podsjeti lokalnu vlast da odluku Skupštine ove opštine od prije sedam godina o podizanju spomen obilježja poginulim srpskim borcima i nastradalim civilima.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

RADIKALIMA VRAĆENA SPOMEN-PLOČA

OBILjEŽENE 22 GODINE POGIBIJE 126 SRPSKIH BORACA

SUTRA PARASTOS ZA 25 UBIJENIH SRBA IZ FAKOVIĆA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: