Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Puzigaća: Više od 20 godina kršenja ljudskih prava

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je Srni da Hrvatska više od dvije decenije na očigled cijelog svijeta i međunarodne zajednice krši osnovna ljudska prava izbjeglih Srba iz Hrvatske.

Puzigaća je povodom 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava rekao da je Srbima u Hrvatskoj na nezakonit i diskriminatorski način oduzeto 50.000 stanova, a više od 40.000 srpskih porodica ostalo je bez ognjišta jer su im kuće spaljene i minirane.

„Oko 15.000 srpskih kuća koje nisu porušene dato je na korištenje licima koja su lojalna ratnoj vlasti u Hrvatskoj“, istakao je Puzigaća.

Puzigaća je naveo da Hrvatska godinama opstruiše rješavanje statusnih prava izbjeglih Srba u Hrvatskoj koja se odnose na stanarska, radna, penzijska, imovinska prava i pravo učešća u procesu privatizacije.

On je rekao da Udruženje raspolaže podacima da Hrvatska protjeranim Srbima duguje 190.000.000 evra po osnovu neisplaćenih penzija, te oko dvije milijarde evra na osnovu šteta na 50.000 srpskih kuća i stanova koje su nezakonito oteli u ratu, zapalili i potpuno uništili.

„Udruženje nikada neće odustati od svojih zahtjeva i prava u Hrvatskoj, pogotovo zbog toga što je narušeno osnovno ljudsko pravo Srba u toj zemlji – pravo na imovinu“, zaključio je Puzigaća.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Puzigaća: Nova vlada Hrvatske neće riješiti statusna prava Srba

PUZIGAĆA: HRVATSKA NASTAVLjA SA OPSTRUKCIJOM STATUSNIH PRAVA SRBA

Srbi su zaštićeni kao „polarni medvjedi“

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: