Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Puzigaća: Nova vlada Hrvatske neće riješiti statusna prava Srba

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da ni nova vlada Hrvatske, kada bude formirana, neće riješiti statusna prava izbjeglih Srba.

„Vlasti Hrvatske već 20 godina izbjegavaju da riješe statusna prava Srba u toj državi koja se odnose na vraćanje imovine, stanarskih, radnih i penzionih prava“, rekao je Srni Puzigaća.

On je naveo da je međunarodna zajednica imala priliku, ali nije željela da primora Hrvatsku da prije ulaska u EU riješi statusna prava Srba u Hrvatskoj.

„Članovi našeg udruženja nikada neće odustati od rješavanja statusnih prava izbjeglih Srba u Hrvatskoj jer mislimo da je ova populacija ljudi godinama bespravno diskriminisana, a oduzeta su im osnovna ljudska prava kao što su pravo na dom“, rekao je Puzigaća.

U Hrvatskoj traju pregovori o formiranju nove vlade nakon parlamentarnih izbora, održanih 8. novembra. Pošto su zvanični rezultati izbora objavljeni 23. novembra, od narednog dana počeli su teći ustavni rokovi za formiranje novog saziva sabora i vlade. Prema Ustavu Hrvatske, najkasnije za 20 dana mora biti održan konstitutivna sjednica novog saziva Sabora.

Hrvatski mediji javljaju da bi proces formiranja nove vlade mogao bi potrajati mjesecima ili u najgorem slučaju do februara.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

PUZIGAĆA: HRVATSKA NASTAVLjA SA OPSTRUKCIJOM STATUSNIH PRAVA SRBA

PUZIGAĆA: NASTAVAK ETNIČKOG ČIŠĆENjA SRBA U HRVATSKOJ

KOLEKTIVNA APLIKACIJA EVROPSKOM SUDU ZA LjUDSKA PRAVA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: