Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

PUZIGAĆA: HRVATSKA NASTAVLjA SA OPSTRUKCIJOM STATUSNIH PRAVA SRBA

Datum objave: sreda, 14 oktobra, 2015
Veličina slova: A- A+
Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća upozorio je da hrvatske vlasti nastavljaju sa opstrukcijom u rješavanju statusnih prava Srba iz Hrvatske. 

“Vlasti u Hrvatskoj više od 20 godina nakon rata nemaju namjeru da konačno riješe statusna prava Srba, koja se odnose na povrat stanarskih, imovinskih, radnih i penzionih prava u toj zemlji”, rekao je Puzigaća Srni.

On je naveo da je za članove ovog udruženja neprihvatljivo stambeno zbrinjavanje u Hrvatskoj, jer Srbi u toj situaciji uglavnom ostaju bez stanova ili im se u zamjenu za stan nudi neadekvatna imovina, te stan u zakup koji ne mogu plaćati.

“Hrvatska bi trebalo da bivšim nosiocima stanarskog prava, kojih u Hrvatskoj ima oko 50.000, kupi stanove na teritoriji BiH ili u nekoj drugoj zemlji u skladu sa željom nosilaca stanarskog prava”, istakao je Puzigaća.

Govoreći o Regionalnom stambenom programu u BiH, Puzigaća je rekao da je Udruženje nezadovoljno njegovom realizacijom, jer nadležna ministarstva ne čine ništa konkretno da se ubrza realizacija tog programa.

“Izbjegla i raseljena lica su na vrijeme podnijela zahtjeve za stambeno zbrinjavanje sa kompletnom papirologijom, ali se na terenu ništa ne dešava. Ova populacija i dalje živi u kolektivnim centrima, kontejnerima i neprihvatljivim uslovima za život, a dolazi zima”, upozorio je Puzigaća.

On je rekao da je Udruženje nezadovoljno činjenicom da je u nekim mjestima u Republici Srpskoj ukinuto Odjeljenje Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica (OMI), te ocijenio da nije vrijeme za ukidanje jer još nisu riješeni brojni problemi te populacije u Republici Srpskoj i BiH.

“Ovi ljudi su u teškoj situaciji, mislim da bi opštine trebalo da preuzmu obavezu da tim ljudima budu nekakav servis za izdavanje odgovarajućih potvrda ili dokumenata”, dodao je Puzigaća.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

puzigaća: nastavak etničkog čišćenja srba u hrvatskoj

puzigaća : hrvatska da ukine diskriminatorske zakone

kolektivna aplikacija evropskom sudu za ljudska prava

uskoro mirni protesti ispred kancelarija eu i američke …

IMOVINU POKLANjAJU ANGELI MERKEL I BARAKU OBAMI …

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top