fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PUZIGAĆA: HRVATSKA NASTAVLjA SA OPSTRUKCIJOM STATUSNIH PRAVA SRBA

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća upozorio je da hrvatske vlasti nastavljaju sa opstrukcijom u rješavanju statusnih prava Srba iz Hrvatske. 

„Vlasti u Hrvatskoj više od 20 godina nakon rata nemaju namjeru da konačno riješe statusna prava Srba, koja se odnose na povrat stanarskih, imovinskih, radnih i penzionih prava u toj zemlji“, rekao je Puzigaća Srni.

On je naveo da je za članove ovog udruženja neprihvatljivo stambeno zbrinjavanje u Hrvatskoj, jer Srbi u toj situaciji uglavnom ostaju bez stanova ili im se u zamjenu za stan nudi neadekvatna imovina, te stan u zakup koji ne mogu plaćati.

„Hrvatska bi trebalo da bivšim nosiocima stanarskog prava, kojih u Hrvatskoj ima oko 50.000, kupi stanove na teritoriji BiH ili u nekoj drugoj zemlji u skladu sa željom nosilaca stanarskog prava“, istakao je Puzigaća.

Govoreći o Regionalnom stambenom programu u BiH, Puzigaća je rekao da je Udruženje nezadovoljno njegovom realizacijom, jer nadležna ministarstva ne čine ništa konkretno da se ubrza realizacija tog programa.

„Izbjegla i raseljena lica su na vrijeme podnijela zahtjeve za stambeno zbrinjavanje sa kompletnom papirologijom, ali se na terenu ništa ne dešava. Ova populacija i dalje živi u kolektivnim centrima, kontejnerima i neprihvatljivim uslovima za život, a dolazi zima“, upozorio je Puzigaća.

On je rekao da je Udruženje nezadovoljno činjenicom da je u nekim mjestima u Republici Srpskoj ukinuto Odjeljenje Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica (OMI), te ocijenio da nije vrijeme za ukidanje jer još nisu riješeni brojni problemi te populacije u Republici Srpskoj i BiH.

„Ovi ljudi su u teškoj situaciji, mislim da bi opštine trebalo da preuzmu obavezu da tim ljudima budu nekakav servis za izdavanje odgovarajućih potvrda ili dokumenata“, dodao je Puzigaća.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

puzigaća: nastavak etničkog čišćenja srba u hrvatskoj

puzigaća : hrvatska da ukine diskriminatorske zakone

kolektivna aplikacija evropskom sudu za ljudska prava

uskoro mirni protesti ispred kancelarija eu i američke …

IMOVINU POKLANjAJU ANGELI MERKEL I BARAKU OBAMI …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: