Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Puzigaća: Predato 10 tužbi protiv Hrvatske u Strazburu

Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske, sa državljanstvom BiH, predalo je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu 10 tužbi protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u toj zemlji, rekao je predsjednik Udruženja Nikola Puzigaća.

Nikola Puzigaća

„Od 60 pripremljenih tužbi mi smo danas predali 10 kolektivnih tužbi članova Udruženja Evropskom sudu za ljudska prava protiv Hrvatske. Očekujemo da će Strazbur na njih pozitivno odgovoriti“, rekao je Puzigaća Srni.

On je rekao da su tužbe podnesene zbog toga što su izbjegli Srbi iz Hrvatske dvije decenije nakon rata i dalje poniženi i diskriminisani u ostvarivanju svojih stečenih radnih, penzionih, stanarskih i drugih prava koja su prije rata imali u Hrvatskoj.

Puzigaća je podsjetio da je Udruženje ranije podnijelo na desetine tužbi Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu protiv Hrvatske na koje nije bilo odgovora.

Izvor: Srna

Vezane vijesti:

Puzigaća: Diskrimincija državljana BiH

Puzigaća: Nećemo odustati od naših prava

Puzigaća: Više od 20 godina kršenja ljudskih prava

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: