Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Puzigaća: Nećemo odustati od naših prava

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća izjavio je da članovi ovog udruženja neće odustati od zahtjeva za rješavanje statusnih prava Srba izbjeglih iz Hrvatske koji se odnose na radna, penzijska, imovinska i stanarska prava.

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

“Nikada nećemo odustati od naših prava, po cijenu ponovnog organizovanja protesta članova našeg udruženja ispred ambasada i predstavništava u BiH i inostranstvu”, rekao je Puzigaća.

On je istakao da vlasti u Hrvatskoj godinama svjesno opstruišu rješavanje statusnih prava izbjeglih Srba, u čemu imaju podršku međunarodne zajednice koja se nakon prijema Hrvatske u EU “uspavala” jer ne vrši nikakav pritisak na Hrvatsku da riješi njihove probleme.

Puzigaća kaže da Udruženje raspolaže podacima da izbjegli Srbi još potražuju 50.000 stanova u Hrvatskoj, a obespravljeni su i u pogledu učešća u privatizaciji javnih preduzeća u kojima ih je većina radila prije rata.

“Srbima izbjeglim iz Hrvatske koji imaju državljanstvo BiH ne dozvoljava se da u okviru stambenog zbrinjavanja otkupe stanove u toj zemlji, kako je to omogućeno hrvatskim građanima, što predstavlja diskriminaciju”, rekao je Puzigaća.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: