fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Putin: U nekim zemljama nameću se netačni razlozi za Drugi svetski rat

Vladimir Putin
Vladimir Putin

„U nekim zemaljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svetski rat“, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Predsednik Putin obratio se na otvaranju izložbe „1939. Početak Drugog svetskog rata“. Izložba je otvorena u Ruskom saveznom arhivu i pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939.

„Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija“, podvukao je Putin.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa, istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi TAS.

Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena, predstavljeni na ovoj izložbi, biti od izuzetne važnosti.

Izvor: B92

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: