fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Preminuo primarijus doktor Milutin Vučkovac

U Banjaluci je u četvrtak u 87. godini preminuo primarijus doktor Milutin Vučkovac, senator Republike Srpske, potvrdila je za RTRS Dobrila Kukolj, predsjednica Gradskog udruženja logoraša Drugog svjetskog rata iz Banjaluke, čiji je Vučkovac bio član.
Milutin Vučkovac

Kukoljeva je navela da je doktor Vučkovac bio veliki čovjek i dobročinitelj, poznata ličnost u gradu Banjaluka i šire.

Podsjetila je da je Vučkovac 1942. godine zarobljen i sa porodicom odveden u logor Stara Gradiška, odakle je prebačen u logor Mlaka-Jablanac i na kraju u Jasenovac.

Iz Jasenovca je, rastavljen od majke i sa ostalom djecom, odveden u logor Sisak, zatim prebačen u Zagreb a potom u Jastrebarsko. Kao sedmogodišnje dijete proživio je torture i golgote u logorima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Kukoljeva kaže da je Vučkovac kao član Udruženja logoraša bio omiljen među ostalim članovima. Bio je član Upravnog odbora a potom i predsjednik Nadzornog odbora Udruženja logoraša.

– U Udruženju smo ga željno svi očekivali jer smo uvijek čuli pametne i stručne riječi. Srećni smo što smo te imali, što si bio među nama i sa nama. Za sve veliko hvala. Poštovani i voljeni nikada ne umiru, ostaće nezaboravljeni – ovim riječima se predsjednica Udruženja oprostila od doktora Vučkovca.

Doktor Vučkovac biće sahranjen danas u 13.00 časova na banjalučkom groblju „Sveti Pantelija“.

Izvor: RTRS

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: