fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Jahura: Prebilovci opet zaboravljeni

Sveti prebilovački Novomučenici, molite Gospoda za nas grešne.
Sveti prebilovački Novomučenici, molite Gospoda za nas grešne.

Situacija u vezi Prebilovaca i drugih Srba u Čapljini je dosta zabrinjavajuća poslije prijetećeg ustaškog govora biskupovog zamjenika don Željka Majića, održanog u Klepcima sredinom novembra.

Juče je održana sjednica Opštinskog vijeća Čapljine, koje i pored obećanja i uvjeravanja, nije stavilo na dnevni red saglasnost za gradnju sportskog terena u Prebilovcima.

Obećavani dovršetak vodovoda pretvorio se u sprdnju. Po Klepašnici, sa`prebilovačke strane, rade građevinske mašine. Da li se sprema gradnja novog hrvatskog naselja, pošto Prebilovci time do sada nisu bili počašćeni?

Nažalost, isto kao i 1991, opet smo ostavljeni i zaboravljeni! I tada je, kao i ljetos društvo političara, književnika, glumaca i drugih patriota održalo „vatrene“ govore i otišlo svojim putem, a nas prepustilo sudbini.

U avgustu, na krovu hrama i na ručku u Karaotoku, nije bilo mjesta ni za koga iz Prebilovaca (čak i za jedinog Pavla Buluta, jedinog preživjelog 1941, a koji je još u životu i najzaslužnijeg za sve što je tamo urađeno), a time ni mogućnosti da se priča o obnovi, zaštiti i napretku sela poslije svečanosti.

Zašto?

Milenko Jahura

Predsjednik SND Prebilovci

Prebilovci, na dan osveštanja Hrama vaskrsenja Hristovog.
Prebilovci, na dan osveštanja Hrama vaskrsenja Hristovog.

Izvor: Fejzbuk grupa – Sveti Prebilovci, Humina i dolina Neretve

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: