fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Poziv građanima RS: Imate imovinu u Tomislavgradu, javite se odmah

Karikatura_Tomislavgrad

Poziv Federalne geodetske uprave građanima Republike Srpske da do 19. februara prijave svoja prava na nekretnine u zemljišnoknjižnoj kancelariji Opštinskog suda u Livnu, Odeljenje suda Tomislavgrad

SARAJEVO – Federalna geodetska uprava za imovinsko-pravne poslove pozvala je sve građane Republike Srpske koje imaju nekretnine u katastarskim opštinama Kolo, Kovači i Ćavarov Stan u opštini Tomislavgrad da prijave svoja prava na nekretnine u Zemljišnoknjižnoj kancelariji Opštinskog suda u Livnu, Odeljenje suda Tomislavgrad, najkasnije do 19. februara.

Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne da dostave dva primerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana.

Sve osobe, kako je prenela agencija Srna, koje imaju nekretnine u ovim katastarskim opštinama treba da provere prenos svoga vlasništva iz Knjige položenih ugovora i Knjige etažnog vlasništva u elektronskoj zemljišnoj knjizi kako bi osigurala apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske opštine, koje su predmet uspostavljanja ili zamene zemljišne knjige, a u okviru „Projekta registracije nekretnina“, sprovodiće se bez naplate sudskih taksi.

Za više informacija građani mogu da kontaktiraju Janju Krstanović, zemljišnoknjižnog referenta Opštinskog suda u Livnu, Odeljenje suda u Tomislavgradu, na telefon 034/354-629, a dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina mogu se zatražiti putem mejla info@fgu.com.ba.

ADRESA ZA PRIJAVE

Prijave se sprovode u Zemljišnoknjižnoj kancelariji Opštinskog suda u Livnu, u odeljenju suda u Tomislavgradu, na adresi Kralja Zvonimira bb, 80240 Tomislavgrad, svakim radnim danom od 8.30 do 14.30 časova, a podneske je moguće dostaviti i poštom na istu adresu, navodi se u Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Izvor: NOVOSTI

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: