fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poslije 70 godina „Majn kampf“ ponovo na policama

Institut za modernu istoriju iz Minhena objavio je danas knjigu Adolfa Hitlera „Majn kampf“ („Moja borba“) prvi put na njemačkom tržištu od završetka Drugog svjetskog rata.

Knjiga "Majn kampf"

Ministarstvo finansija pokrajine Bavarske ranije je blokiralo pokušaje izdavanja Hitlerove knjige, ali njihova autorska prava istekla su 70 godina nakon smrti nacističkog lidera.

Njemački ministar obrazovanja Johana Vanka rekla je danas da će nova verzija „Moje borbe“ sa komentarima i objašnjenjima pomoći u razbijanju mita koji okružuje ovo djelo.

Vanka je njemačkim medijima rekla da je knjiga već dostupna na internetu i da bi komentari u knjizi mogli da učenicima ukažu na to da se kriminalni stavovi mogu pronaći odmah na početku nje.

Knjiga, osim Hitlerovog teksta, sadrži i oko 3.500 komentara i objašnjenja i objavljena je u dva toma na ukupno 1.948 strana. Cijena knjige je 59 evra.

Njemački dnevnik „Handelzblat“ pisao je da Udruženje prosvjetnih radnika predlaže da odabrane stranice knjige budu predstavljene učenicima starijim od 16 godina.

Prvo izdanje „Hitler, `Moja borba`. Izdanje sa kritikom“ ograničeno je na 3.500 do 4.000 kopija.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Hitlerova knjiga ponovo na policama knjižara

Filmovi iz Trećeg rajha dozvoljeni u Njemačkoj

Film o Hitleru podelio Nemačku

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: