fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Pologoš: Silajdžić znao za zločine u logorima u Konjicu

Predsjednik Udruženja Konjičana Republike Srpske Zoran Pologoš izjavio je da je Haris Silajdžić obilazio logore za Srbe u Konjicu i dobro znao šta se tamo dešava.

„Ovdje je sve jasno. Haris Silajdžić i Alija Izetbegović su, prema svjedočenjima mnogih logoraša, ne samo znali za logore i zločine, nego i potpisivali odluke o osnivanju tih logora. Obilazili su ih“, rekao je Pologoš za „Glas Srpske“.

On je istakao da je dokaz da je Silajdžić sve znao i to što je potisao naredbu o razmjeni preostalih zatvorenika 6. oktobra 1994. godine kada je razmijenjeno 166 srpskih logoraša.

Pologoš smatra da ima dovoljno neoborivih dokaza, te da je na potezu Tužilaštvo BiH.

„Mi generalno nemamo povjerenje u pravosuđe BiH, ali evo Tužilaštvo BiH je na ispitu i vidjećemo šta će učiniti“, dodao je Pologoš.

Pologoš, koji je početkom rata izbjegao iz Konjica, kaže da je tamo počinjen strahovit zločin, pogotovo u selima Bradina i Donje Selo, gdje je srpski narod potpuno nestao.

Desimir Mrkajić, koji je prije rata živio u Bradini, u logoru Čelebići je proveo 28 mjeseci i pet dana. On kaže da je kroz taj logor prošlo oko 700 ljudi, među kojima je bilo žena i djece.

Izvor:Srna

Izvještaj protiv Harisa Silajdžića, zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Konjicu

Konjic: Sjećanje na stradanje Srba iz sela Bradina

Nekažnjeni zločini nad decom u Konjicu (1992-1995)

Treće streljanje dečaka Petra iz Konjica

 

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: