fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pokrenuti pitanje odgovornosti u pravosuđu BiH

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je da u cjelokupnom pravosuđu u BiH treba pokrenuti pitanje odgovornosti zbog nesprovođenja Strategije za rad na predmetima ratnih zločina u BiH.

Nedeljko Mitrović Foto: RTRS
Nedeljko Mitrović Foto: RTRS

„Naša organizacija izražava nezadovoljstvo zbog činjenice da do kraja ove godine neće biti realizovana ova strategija zbog čega treba pokrenuti odgovornost u cjelokupnom pravosuđu u BiH jer nisu izvršili najkrupniji zadatak koji im je povjeren“, rekao je Mitrović Srni.

Mitrović je rekao da niko nije onemogućavao pravosuđe BiH da realizuje ovu strategiju izuzev njihove sopstvene cenzure, velikog političkog uticaja bošnjačke strane i nekih ambasada zapadnih zemalja.

„Nalazimo se na izmaku 2015. godine, a u BiH još nije realizovana Strategija procesuiranja najsloženijih predmeta ratnih zločina. Mislim da je Tužilaštvo BiH na ovaj način samo sebe diskreditovalo jer nisu uradili ono što su sami predložili prilikom usvajanja pomenute strategije“, zaključio je Mitrović.

U BiH je 2008. godine usvojena Strategija za rad na predmetima ratnih zločina čiji je osnovni strateški cilj procesuiranje najsloženijih predmeta ratnih zločina u roku od sedam godina, te procesuiranje manje složenih predmeta ratnih zločina u roku od 15 godina.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Mitrović: Strategija nije opravdala očekivanja Srba

MITROVIĆ: SAVJET MINISTARA DA PREUZME OSNIVAČKU ULOGU U INSTITUTU

MITROVIĆ: ISKRENIJE BRANIM INTERESE SRPSKE OD PANDUREVIĆEVE I BOJIĆA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: