fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

MITROVIĆ: SAVJET MINISTARA DA PREUZME OSNIVAČKU ULOGU U INSTITUTU

Nedeljko Mitrović

Nedeljko Mitrović


Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović pozvao je Savjet ministara BiH da od Međunarodne komisije za nestala lica (ICMP) preuzme osnivačku ulogu u Institutu za nestala lica BiH.

Mitrović je rekao Srni da je neophodno da se ispoštuju zaključci Radne grupe za reformu Instituta za nestala lica BiH, koji se odnose na potpunu depolitizaciju Instituta, efikasniji rad te institucije sa jasnim nadležnostima i odgovornošću.

On je podsjetio da je ICMP prije godinu i po dana nagovijestio da se povlači iz Instituta za nestala lica BiH i da Savjet ministara BiH u punom kapacitetu treba da preuzme osnivačku ulogu u toj instituciji.

Suosnivači Instituta za nestala lica BiH su Savjet ministara BiH i Međunarodna komisija za nestala lica.

Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila krajem 2014. godine uputila je otvoreno pismo Savjetu ministara BiH da pod hitno donese odluku o preuzimanju od Međunarodne komisije za nestala lica osnivačke uloge u Institutu za nestala lica BiH.

U pismu je zahtijevano da Ministarstvo pravde BiH ispita zakonitost rada Instituta i da provjeri legalnost svih dosadašnjih odluka i drugih unutrašnjih akata Instituta.

Tada je zatraženo i redukovanje finansiranja Instituta za nestala lica BiH, osim za ekshumacije i identifikacije, sve dok u Institutu ne budu uspostavljeni ustavni principi i zakonitost u radu.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

MITROVIĆ: POKRENUTI TRAŽENjE NESTALIH SRBA …

MITROVIĆ: NEMA MJESTA ZADOVOLjSTVU ICMP-a – Jadovno …

MITROVIĆ: DISKRIMINATORSKI ODNOS INSTITUTA ZA …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: