fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Počela realizacija projekta „Moram i mogu više“

Informatička radionica na kojoj učestvuju predstavnice četiri regionalna odbora Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.
Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić rekla je Srni da je počela realizacija projekta „Moram i mogu više“, čiji je cilj rehabilitacija i informatička obuka članica Udruženja. Rajilićeva je rekla da će u prvoj fazi projekta biti održana psihološka radionica za dio informatičke obuke za žene žrtve rata.

U radionici učestvuju predstavnice četiri regionalna odbora Udruženja, instruktori za informatičku obuku, te psihoterapeut za rad sa ženama koje su preživjele traumu tokom proteklog rata u BiH.

Rajilićeva je istakla da će krajem februara i početkom marta biti održan drugi dio radionice, koji podrazumijeva praktični dio obuke za rad na računaru.

„Važno je da naše članice znaju koristiti računar kako bi bile osposobljene za rad na terenu i mogle prikupljati podatke za socijalnu kartu žena žrtava rata“, istakla je Rajilićeva.

Rajilićeva je rekla da će u okviru ovog projekta biti kupljena tri računara sa štampačima, te odgovarajuća oprema za tri kancelarije Udruženja na području Republike Srpske.

Projekat finansira Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, odnosno Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koja je odobrila Udruženju sredstva za realizaciju ovog projekta.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Rajilić: Očekujemo status udruženja od javnog interesa

Rajilić: Donijeti zakon o ženama žrtvama torture

RAJILIĆ: NEPRIHVATLjIVO DONOŠENjE ZAKONA NA NIVOU BiH

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: