Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ПО ИНТЕРПОЛОВОЈ ПОТЈЕРНИЦИ УХАПШЕН ЈОВАН ОГАР

Hapsenje-daca7fb8Документационо информациони центар „Веритас“ саопштио jе да jе српска полициjа у Београду ухапсила Србина из Хрватске Јована Огара (69) рођеног у селу Мушковци код Обровца по међународноj потjерници коjу jе због наводних ратних злочина за њим расписао Интерпол у Загребу.

У саопштењу jе наведено да jе Огар, коjи jе ухапшен jуче, саслушан пред судиjом Виjећа за ратне злочине Вишег суда у Београду, коjи му jе, упркос порицању било какве везе са инкриминираним дjелом, отворио екстрадициони поступак и пустио га да се брани са слободе уз забрану напуштања боравишта у Србиjи до коначне одлуке о екстрадициjи.

Из „Веритаса“ подсjећаjу да су пресудом Жупаниjског суда у Задру од 25. маjа 1995. године ухапшени Јован Огар и Миле Гак проглашени кривима што су 26. jануара 1993. у Затону код Обровца као припадници Милициjе САО Краjине рафалом из ватреног оружjа убили шест лица хрватске националности стариjе доби и да су осуђени на 20 година затвора.

На основу међународних потjерница коjе jе расписао Биро Интерпола у Загребу, широм свиjета jе до сада jе ухапшено 149 Срба из Хрватске и бивших припадника ЈНА, од коjих су 47 екстрадирани у Хрватску.

Од екстрадираних до сада jе против 18 поступак обустављен или jе оптужба одбиjена, углавном након преквалификациjе дjела ратног злочина у оружану побуну, што има за посљедицу губитак обештећења за вриjеме проведено у притвору.

„Оволики броj обустава поступака против лица са Интерполових потjерница указуjе и на злоупотребу Интерпола од Хрватске“, закључено jе у саопштењу „Веритаса“.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

УХАПШЕН СРБИН ЧЕДОМИР ВУКАДИН – Jadovno 1941.

У ФРАНЦУСКОЈ УХАПШЕН СРБИН ПО … – Jadovno 1941.

УХАПШЕН 80-ГОДИШЊИ СРБИН МИЛЕ ДАКИЋ – Jadovno 1941.

по хрватскоj потjерници ухапшен милорад … – Jadovno 1941.

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: