fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Patrijarh primio predstavnike Udruženja Ognjena Marija Livanjska

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej primio je 17. jula 2020. godine u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu predstavnike Udruženja Ognjena Marija Livanjska.

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha, Udruženje Ognjena Marija Livanjska, u saradnji sa Televizijom Hram i hramom Svetog Save na Vračaru, nedavno je beogradskoj publici predstavilo kratak istorijski presek života livanjskih Srba kroz izložbu, dokumetarni film i knjigu o mučeničkom stradanju leta 1941. godine.

Na blagoslovu i širokoj podršci tom događaju, kao i na neposrednoj pomoći Fonda Patrijarha srpskog Pavla u oslikavanju spomen-kapele Svete velikomučenice Marine, u porti pravoslavne crkve u Livnu u čijoj kripti su pohranjene mošti livanjskih mučenika, patrijarhu Irineju najiskreniju zahvalnost livanjskih Srba preneo je predsednik Udruženja g. Nikola Petrović.

Tokom razgovora Njegova Svetost Patrijarh je iskazao interesovanje i brigu za život vernika na području parohija livanjske, crnoluške, vrbičke i gubinske, tako da mu je predočeno stanje o životu srpske zajednice u Livnu, kao i osnovne aktivnosti Udruženja Ognjena Marija Livanjska usmerane ka obnovi verskih i kulturnih objekata i naporima da se održi aktivna veza između raseljenih i domicilnih livanjskih Srba.

Iskazana pažnja Njegove Svetosti Patrijarha za život Srba i aktivnosti Udruženja Ognjena Marija Livanjska, kao i Njegov blagoslov za dalje delovanje na polju širenja istine o livanjskim Srbima jačaju duh i ulivaju dodatnu snagu na putu dostojne obnove i pronalaženja pravog pristupa budućem radu.

Prijemu su prisustvovali: predsednik Udruženja Ognjena Marija Livanjska g. Nikola Petrović, gđa. Gordana Dostanić, predsednik upravnog odbora Udruženja, dr Miloš Damnjanović, đakon Radomir Vrućinić, profesor Bogoslovije Svetog Save u Beogradu, kao i šef Kabineta Patrijarha srpskog đakon dr Aleksandar Praščević.

Izvor: OGNjENA MARIJA LIVANjSKA / http://www.spc.rs/sr/patrijarh_primio_predstavnike_udruzhenja_ognjena_marija_livanjska

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: