Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Patrijarh primio predstavnike Udruženja Ognjena Marija Livanjska

Datum objave: utorak, 21 jula, 2020
Veličina slova: A- A+

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej primio je 17. jula 2020. godine u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu predstavnike Udruženja Ognjena Marija Livanjska.

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha, Udruženje Ognjena Marija Livanjska, u saradnji sa Televizijom Hram i hramom Svetog Save na Vračaru, nedavno je beogradskoj publici predstavilo kratak istorijski presek života livanjskih Srba kroz izložbu, dokumetarni film i knjigu o mučeničkom stradanju leta 1941. godine.

Na blagoslovu i širokoj podršci tom događaju, kao i na neposrednoj pomoći Fonda Patrijarha srpskog Pavla u oslikavanju spomen-kapele Svete velikomučenice Marine, u porti pravoslavne crkve u Livnu u čijoj kripti su pohranjene mošti livanjskih mučenika, patrijarhu Irineju najiskreniju zahvalnost livanjskih Srba preneo je predsednik Udruženja g. Nikola Petrović.

Tokom razgovora Njegova Svetost Patrijarh je iskazao interesovanje i brigu za život vernika na području parohija livanjske, crnoluške, vrbičke i gubinske, tako da mu je predočeno stanje o životu srpske zajednice u Livnu, kao i osnovne aktivnosti Udruženja Ognjena Marija Livanjska usmerane ka obnovi verskih i kulturnih objekata i naporima da se održi aktivna veza između raseljenih i domicilnih livanjskih Srba.

Iskazana pažnja Njegove Svetosti Patrijarha za život Srba i aktivnosti Udruženja Ognjena Marija Livanjska, kao i Njegov blagoslov za dalje delovanje na polju širenja istine o livanjskim Srbima jačaju duh i ulivaju dodatnu snagu na putu dostojne obnove i pronalaženja pravog pristupa budućem radu.

Prijemu su prisustvovali: predsednik Udruženja Ognjena Marija Livanjska g. Nikola Petrović, gđa. Gordana Dostanić, predsednik upravnog odbora Udruženja, dr Miloš Damnjanović, đakon Radomir Vrućinić, profesor Bogoslovije Svetog Save u Beogradu, kao i šef Kabineta Patrijarha srpskog đakon dr Aleksandar Praščević.

Izvor: OGNjENA MARIJA LIVANjSKA / http://www.spc.rs/sr/patrijarh_primio_predstavnike_udruzhenja_ognjena_marija_livanjska

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top