fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

OTKOPANA ISTINA: Iz štampe izašao „Ratni dnevnik Lazara Trklje 1941 – 1944.“

Ko hoće da zaista razume srpsku podelu na četnike i partizane treba da pročita ovu knjigu „Ratni dnevnik Lazara Trklje 1941 – 1944 – Otkopana istina“, koja je decenijama bila zakopana u zemlju. Autentično svedočenje o golgoti naroda tokom Drugog svetskog rata koje je zvanična istorija, uglavnom, prećutkivala.

Ratni dnevnik Lazara Trklje je autentično svedočenje o golgoti naroda tokom Drugog svetskog rata na teritoriji Jugoslavije, koju je zvanična istorija uglavnom prećutkivala. Hiljade tragičnih ljudskih sudbina zabeleženo je i otrgnuto od zaborava u potresnim ratnim zapisima koje je Lazar Trklja, profesor teologije, sekretar Zemljoradničke zadruge i bliski saradnik Draže Mihailovića, vodio od proleća 1941. godine do jeseni 1944. godine.

Na više stotina gusto kucanih stranica sačuvanog teksta nalaze se spiskovi ubijenih, ali i ubica, naredbe, odluke, političke i vojne procene situacije na terenu, opisi progona, stradanja i tragedije naroda u Srbiji, Crnoj Gori, Hercegovini, Bosni, Lici, masovnih i monstruoznih ustaških zločina, bratoubilačkog rata, ratnih operacija partizana, četnika, ustaša, Nemaca i Italijana, pružajući čitaocu autentično svedočenje iz prve ruke o zbivanjima u Drugom svetskom ratu.

Ovo dragoceno istorijsko štivo, koje opisuje surovu prirodu građanskog rata vođenog na ruševinama Kraljevine Jugioslavije, skrivano je decenijama, zakopano u zemlju, kao najveća porodična tajna, koju ni Ozna nije uspela da otkrije. U knjizi Ratni dnevnik Lazara Trklje 1941-1944, otkopana istina prvi put je predočena javnosti.

Ubili su ga Nemci krajem rata tako što ga je u velikom zbegu sa narodom prepoznao Sekula Drljević, otpadnik crnogorskog roda, uhapsio i predao u ruke nacista. Priču o Lazaru Trklji, objavićemo narednih dana.

Knjigu „Ratni dnevnik Lazara Trklje 1941 – 1944 – Otkopana istina“ štampao je Službeni glasnik, a do kraja nedelje pojaviće se u knjižarama.

Izvor: SLOBODNA HERCEGOVINA

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: