fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Održano 11. zavičajno prelo u Inđiji

Zavičajno prelo
11. Zavičajno prelo

U velikoj sali Kulturnog centra u Inđiji u petak 11. marta 2016. godine održano je 11. Zavičajno prelo koje je organizovala Izvorna grupa Kordun – KUD „Soko“ iz Inđije.

Pored domaćina na Zavičajnom prelu učestvovali su KUD „Krajišnik“ iz Rume, Udruženje „Podrgmeč“ iz Žitišta, KUD „Sana“ iz Stare Pazove, KUD „Marko Orešković“ iz Bačkog Gračaca (opština Odžaci) i KUD „Vuk Karadžić“ iz Bačke Topole. Na kraju programa nastupili su Sava Putnik i njen brat Rade Putnik. Na Zavičajnom prelu bili su, između ostalih, prisutni, zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Mile Šapić, predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša Petar Šaula i predsjednik udruženja Krajiški privrednik Mirko Radaković.

Zavičajno prelo u Inđiji je organizovano na jednom visokom nivou i prisutna publika je imala priliku da uživa u tradiconalnim igrama, pjesmama i običajima domaćina i njihovih gostiju. Na ovaj način Zavičajno prelo, zajedno sa drugim manifestacijama sličnog karaktera, daje značajan doprinos očuvanju našeg identiteta i tradicije. Srpska kultura u cjelini ne bi bila tako bogata i raznovrsna bez kulture Srba koji su rodom i porijeklom iz regiona, prije svega sa područja Krajine, Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Izvor: SAVEZ SRBA IZ REGIONA

 

Vezane vijesti:

Održana tribina za izbjegla i raseljena lica u Čačku

SSR: Evidentiranje imovine izbjeglih i prognanih lica

Besplatno čitajte novine „Srpsko kolo“ | Jadovno 1941.

Održan “Festival folklora Srba iz Krajine, Republike …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: