fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ОД ВОЛГЕ ДО МОРАВЕ – Антологија песама посвећених Великом отаџбинском рату

Књига је у тврдом повезу, на 130 гр. кунстдруку и садржи 16 колорних илустрација великих совјетско-руских сликара, на тему Великог отаџбинског рата. Позивамо Вас да својом ПРЕНУMЕРАЦИЈОМ помогнете објављивање ове књиге.

Након прошлогодишњег објављивања српског издања монографије о дванаест Меморијала Црвене армије на тлу Југославије, са именима више од 11.700 погинулих и несталих бораца током Другог светског рата, коју су Благословили почивши Патријарх српски Г. Иринеј и руски Кирил, приступили смо припреми за објављивање првог српског издања Антологије песама посвећених Великом отаџбинском рату под називом – ОД ВОЛГЕ ДО МОРАВЕ.

У књизи коју је приредила Дарија Виноградова из Москве, а превела Дајана Лазаревић, налази се око 100 песама, 60 совјетско-руских песника.

Уводно слово приредио је Јевгениј Баранов, директор Руског дома у Београду, а рецензенти су: Перо Зубац, песник из Новог Сада, Јован Марковић, продуцент и сценариста из Београда и Невен Милаковић, песник из Црне Горе, аутор песама Вила са Кошара и Светиње.

Велики српски песник, Перо Зубац, у својој рецензији, између осталог, написао је:

„Антологију руских песника читао сам са радошћу сусрета са мени многим непознатим песницима који су се у песмама дотицали Великог отаџбинског рата. Неке песме Ахматове, Твардовског, Пастернака, Јевтушенка, које волим од младих дана, сада сам први пут видео у преводу на српски језик.

Велики, тако видљив и драгоцен труд, приређивача Дарије Виноградове и преводиоца Дајане Лазаревић, дарује нам једну књигу у којој ће читалац пронаћи пуно лепих, дирљивих песама о Београду и Србији из дана када се скончавао Други светски рат. Мене су се посебно дојмиле песме Алексеја Ивановича Недогонова и препоручујем их од срца читаоцима ове Антологије. Дакако, не само њих. Велика руска поезија долази нам пред очи и у душу у данима када су песме оних који су се надали миру и благостању света лековите и опомињуће.“

Објављивање књиге предвиђено је у априлу а промоција уочи 9. маја 2022. у Београду, поводом Дана победе.

Књига је у тврдом повезу, на 130 гр. кунстдруку и садржи 16 колорних илустрација великих совјетско-руских сликара, на тему Великог отаџбинског рата.


Позивамо Вас да својом ПРЕНУMЕРАЦИЈОМ помогнете објављивање ове књиге.

Цена књиге у тврдом повезу за пренумеранте је 1.000 динара.

Сваки пренумерант добија примерак књиге у којој је наведено његово или њено име.

ПТТ трошкови у Србији на терет издавача.

Пренумеранти уплаћују наведени износ на рачун код Интеса банке, на име:

ЗЛАТОМИР ЛАЗИЋ

160-2800100005313-61


НАПОМЕНА:

Након уплате пренумеранти шаљу своје име, презиме и адресу на вибер или тел. 0603738762 или на имејл: gambitja.knjige@gmail.com .

Срдачно, захвалан,

ЗЛАТОМИР ЛАЗИЋ с.р.

тел. и вибер / +381 (0)60 3738762 / Јагодина

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: