Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obilježen Dan odbrane Višegrada

Boračka organizacija Višegrad obilježila je danas Dan odbrane Višegrada na Donjoj Lijesci, mjestu stradanja porodice Tanasković, iz koje su ubijena dva brata i maloljetna sestra.

Višegrad
Višegrad

Milja Tanasković izgubila je sinove Radeta, Vladu i kćerku Vladanku, kada je takozvana Armija BiH upala u selo i pobila civile i borce ovog kraja.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić rekao je novinarima da su od 23. do 29. oktobra 1992. godine muslimanske snage vršile napade na položaje Višegradske brigade.

“Ti dani se smatraju jednim od važnijih dana u odbrani grada Višegrada. Jedan od najvećih napada bio je 29. oktobra kada su muslimanske snage imale zadatak da dođu do grada Višegrada. Boračka organizacija Višegrad, demobilisani borci i komandanti danas su izašli na mjesto događaja da odaju počast poginulim borcima koji su dali svoj život za stvaranje Republike Srpske”, naglasio je Vasić.

On je dodao da je u tim borbama poginulo sedam boraca i četiri civila.

Predstavnici višegradske Boračke organizacije su u okviru obilježavanja Dana odbrane prislužili svijeće palim borcima na Vojničkom groblju na Megdanu.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Obilježeno 25 godina ubistva Srba u Jelašcima | Jadovno 1941.

Obilježeno 25 godina od stradanja Srba u tunelu kod Višegrada

Višegrad: Postavljeno spomen obilježke poginulim ruskim …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: