fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

O Draži četiri meseca kasnije

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2015/Srpski_liberalni_savet.png

Zaboravnost je najrasprostranjenija bolest među Srbima. Proročki tačno, to je tvrdio i potparol NATO-a Džejmi Šejn pre šesnanjst godina podstičući bombardovanje naših gradiova: „Spokojno bombardujte Srbe, oni će to i onako veoma brzo zaboraviti“.

Samo četiri meseca nakon rehabilitacije generala Mihailovića i sudskom konstatacijom da se on ima smatrati neosuđivan na delu vidimo treću fazu borbe protiv njega i njegovog dela. Nakon što se kao kula od karata strušila konstrukcija o njegovoj izdaji i kolaboraciji, pokušalo se sa njegovim prikazivanjem kao nesposobnog i nedoraslog a kada se i to pokazalo nemogućim, aktivirana je treća faza: prećutkivanje i zaboravljanje.

Sledeće godine ćemo obeležiti 75 godina od nacističke agresije na Kraljevinu Jugoslaviju i početku herojskog otpora srpskog naroda čija je personifikacija upravo general Mihailović. Ne dozvolimo da zaborav prekrije našu antiokupatorsku i antifašističku borbu, obeležimo na dostojan način herojska dela srpskih oficira i vojnika koji su odbili da polože oružje i nastavili su borbu protiv Nemačke i njenih saveznica.

Zbog toga pozivamo srpsku javnost, novinare i javne radnike ali i vlast da podrže inicijativu Srpskog liberalnog saveta i na dostojan način, dajući imena ulicana i obeležavajući značajna mesta vezana za život generala Mihailovića i borbe njegovih jedinica ne dozvole da zaborav po ko zna koji put prekrije naše istorijsko sećanje. Sećanje kakvog nemaju naši susedi i bivša „braća“ koja su služili okupatorima nekad i sad!

Generalni sekretar

Srpskog liberalnog saveta

Aleksandar Nedić

Vezane vijesti: 

Rehabilitovan Draža Mihailović – Jadovno 1941.

GODIŠNjICA SMRTI GENERALA DRAGOLjUBA MIHAILOVIĆA …

Emigracija finansira potragu za grobom đenerala Draže …

SLUŽEN POMEN ĐENERALU DRAŽI MIHAILOVIĆU …

Jerusalim Post: General Draža Mihailović … – Jadovno 1941.

                                                                                                                           

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: