Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

O Draži četiri meseca kasnije

Datum objave: ponedeljak, 31 avgusta, 2015
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2015/Srpski_liberalni_savet.png

Zaboravnost je najrasprostranjenija bolest među Srbima. Proročki tačno, to je tvrdio i potparol NATO-a Džejmi Šejn pre šesnanjst godina podstičući bombardovanje naših gradiova: „Spokojno bombardujte Srbe, oni će to i onako veoma brzo zaboraviti“.

Samo četiri meseca nakon rehabilitacije generala Mihailovića i sudskom konstatacijom da se on ima smatrati neosuđivan na delu vidimo treću fazu borbe protiv njega i njegovog dela. Nakon što se kao kula od karata strušila konstrukcija o njegovoj izdaji i kolaboraciji, pokušalo se sa njegovim prikazivanjem kao nesposobnog i nedoraslog a kada se i to pokazalo nemogućim, aktivirana je treća faza: prećutkivanje i zaboravljanje.

Sledeće godine ćemo obeležiti 75 godina od nacističke agresije na Kraljevinu Jugoslaviju i početku herojskog otpora srpskog naroda čija je personifikacija upravo general Mihailović. Ne dozvolimo da zaborav prekrije našu antiokupatorsku i antifašističku borbu, obeležimo na dostojan način herojska dela srpskih oficira i vojnika koji su odbili da polože oružje i nastavili su borbu protiv Nemačke i njenih saveznica.

Zbog toga pozivamo srpsku javnost, novinare i javne radnike ali i vlast da podrže inicijativu Srpskog liberalnog saveta i na dostojan način, dajući imena ulicana i obeležavajući značajna mesta vezana za život generala Mihailovića i borbe njegovih jedinica ne dozvole da zaborav po ko zna koji put prekrije naše istorijsko sećanje. Sećanje kakvog nemaju naši susedi i bivša „braća“ koja su služili okupatorima nekad i sad!

Generalni sekretar

Srpskog liberalnog saveta

Aleksandar Nedić

Vezane vijesti: 

Rehabilitovan Draža Mihailović – Jadovno 1941.

GODIŠNjICA SMRTI GENERALA DRAGOLjUBA MIHAILOVIĆA …

Emigracija finansira potragu za grobom đenerala Draže …

SLUŽEN POMEN ĐENERALU DRAŽI MIHAILOVIĆU …

Jerusalim Post: General Draža Mihailović … – Jadovno 1941.

                                                                                                                           

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top