fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

О Дражи четири месеца касније

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2015/Srpski_liberalni_savet.png

Заборавност jе наjраспрострањениjа болест међу Србима. Пророчки тачно, то jе тврдио и потпарол НАТО-а Џеjми Шеjн пре шеснањст година подстичући бомбардовање наших градиова: „Спокоjно бомбардуjте Србе, они ће то и онако веома брзо заборавити“.

Само четири месеца након рехабилитациjе генерала Михаиловића и судском констатациjом да се он има сматрати неосуђиван на делу видимо трећу фазу борбе против њега и његовог дела. Након што се као кула од карата струшила конструкциjа о његовоj издаjи и колаборациjи, покушало се са његовим приказивањем као неспособног и недораслог а када се и то показало немогућим, активирана jе трећа фаза: прећуткивање и заборављање.

Следеће године ћемо обележити 75 година од нацистичке агресиjе на Краљевину Југославиjу и почетку хероjског отпора српског народа чиjа jе персонификациjа управо генерал Михаиловић. Не дозволимо да заборав прекриjе нашу антиокупаторску и антифашистичку борбу, обележимо на достоjан начин хероjска дела српских официра и воjника коjи су одбили да положе оружjе и наставили су борбу против Немачке и њених савезница.

Због тога позивамо српску jавност, новинаре и jавне раднике али и власт да подрже инициjативу Српског либералног савета и на достоjан начин, даjући имена улицана и обележаваjући значаjна места везана за живот генерала Михаиловића и борбе његових jединица не дозволе да заборав по ко зна коjи пут прекриjе наше историjско сећање. Сећање каквог немаjу наши суседи и бивша „браћа“ коjа су служили окупаторима некад и сад!

Генерални секретар

Српског либералног савета

Александар Недић

Везане виjести: 

Рехабилитован Дража Михаиловић – Jadovno 1941.

ГОДИШЊИЦА СМРТИ ГЕНЕРАЛА ДРАГОЉУБА МИХАИЛОВИЋА …

Емиграциjа финансира потрагу за гробом ђенерала Драже …

СЛУЖЕН ПОМЕН ЂЕНЕРАЛУ ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ …

Јерусалим Пост: Генерал Дража Михаиловић … – Jadovno 1941.

                                                                                                                           

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: