fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

У БиХ се зна који су покрети терористички, али се ћути

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да многи утицајни политичари у БиХ неће да кажу правим именом ко су терористи у БиХ и ко су они који врше кривична дела тероризма

Исламски терористи

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да многи утицајни политичари у БиХ неће да кажу правим именом ко су терористи у БиХ и ко су они који врше кривична дела тероризма.

„Знамо који су то покрети, не само у БиХ, већ у целом свету, терористички, али нажалост неки политичари у БиХ не називају ствари правим именом“, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци, пренео је портал Независних новина.Он је нагласио да се у Министарству унутрашњих послова Републике Српске вехабијски покрет сматра опасношћу за БиХ, те додао да њихова идеологија сеје зло свуд, а што се види из разних информација које долазе из света, као и да сами припадници тог покрета „рекламирају своју идеологију зла“.Лукач је истакао да је време да се пробуде сви политичари и да означе те који припремају терористичке акте у којима се убијају невини људи на било којем месту и у било које доба без икакве селекције и на све могуће начине.
Он је навео да се у БиХ, на основу извршених терористичких напада, већ може рећи ко су ти терористи, као и ко су потенцијални терористи.“Кородинација између свих безбедносних структура у БиХ треба бити боља. Ударна група јесте на папиру и оператива група јесте на папиру. Та ударна група, не знам ко јој је дао такав назив, састављена је од министара, док је по мени битна оперативна група, јер оперативци су ти који прикупљају информације са терена и раде на терену“, навео је Лукач.
Он је истакао да МУП Српске није имао никаквих информација о лицу које је извршило терористички напад у Рајловцу, нити је о њему добио било какве податке ни од једне безбедносне агенције.“Након првих информација одмах сам знао да је реч о тероризму, јер ако неко уђе у неки објекат и насумице убија људе, то не може бити ништа друго него тероризам“, истакао је Лукач.Он је, говорећи о нивоу безбедности, рекао да већ након Зворника ништа више није исто, те навео да се након Рајловца припадницима полиције шаљу депеше са упутствима.

„Наша полиција у својим објектима и у колима има дуго оружје са овлаштењима да га употреби у заштити живота људи или њихове имовине од напада“, нагласио је Лукач.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: