Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Neuspela kopnena invazija NATO-a 1999. na SRJ

Datum objave: subota, 9 juna, 2018
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+
Ge­ne­ral-pu­kov­nik Vla­di­mir La­za­re­vić (Foto MO/G. Stanković)
Ge­ne­ral-pu­kov­nik Vla­di­mir La­za­re­vić (Foto MO/G. Stanković)

Ratni komandant u vreme agresije NATO-a 1999. godine general-pukovnik u penziji Vladimir Lazarević svedoči za „Politikinu” Temu nedelje o periodu skoro tromesečnog bombardovanja naše zemlje. U to vreme bio je na čelu Prištinskog korpusa Vojske SR Jugoslavije, na borbenoj liniji u centralnom delu Kosova i Metohije. Našem novinaru Tomi Todoroviću ispričao je kako su tekli pregovori koji su prethodili potpisivanju Kumanovskog sporazuma, iznoseći detalje do sada nepoznate široj javnosti.

– Moram da kažem, jer se o tome skoro uopšte nije govorilo i malo se zna, da su pripadnici snaga NATO-a, osim svakodnevnih vazdušnih napada i bombardovanja teritorije Kosova i Metohije, 9. aprila 1999. godine, mislim da je to bilo na Uskrs, pokušali i kopnenu invaziju na našu zemlju. Odbranili smo se i zaustavili napade nakon višečasovne borbe. Hrabro i viteški suprotstavili smo se brojčano jačem neprijatelju na pojasu od petnaestak kilometara duž srpsko-albanske granice. Odbili smo sve njihove napade i nasrtaje. Nikada posle toga pripadnici NATO-a nisu pokušali da ponovo krenu kopnenim putem na nas – kaže general Lazarević.

Izvor: POLITIKA

Vezane vijesti:

Lazarević o mamcu koji je gutao NATO (VIDEO) | Jadovno 1941.

General Lazarević drži predavanje na Vojnoj akademiji (VIDEO)

Dragoslav Pakić: General koji ni posle haške tamnice nije …

Komandanti sa KiM predavaće kadetima | Jadovno 1941.

Goran Jevtović: General Lazarević – povratak komandanta …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top