fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Nebojša Tojagić: Ćirilica se vraća u Liku

Kada sam čuo da grupa entuzijasta okupljenih oko Rajko Kesic sakuplja 500 ćirilićnih naslova za potrebe biblioteke u Gračacu u Zadarskoj županiji nisam se dvoumio.

Znao sam da pomoć treba i Srpskoj narodnoj čitaonici u Vrebcu pored Gospića u Ličko – senjskoj županiji…. A vidim da su i drugi uvidjeli značaj.

Ovim putem želim se zahvaliti Nenadu Novakoviću, vlasniku izdavačke kuće „Besjeda“ iz Banja Luke, na nesebičnoj podršci i izdvojenim naslovima. Krajiški kulturni centar „Sveti Sava“ (Kkc Sveti Sava) i Dragan Krosnjar prepoznali su značaj ove ideje i bez zadrške pomogli. Zahvaljujući centru i zadužbini „Petar Kočić“ za sada je prikupljeno 157 knjiga, stoji ( spremno za transport) oko 150 knjiga u Narodnoj biblioteci Republike Srpske, a donaciju je već obećao Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Prijatno me iznenadio sjajan pisac, dobitnik NIN – ove nagrade, vd direktora Narodne bibilioteke Srbije, Vladimir Pistalo koji je bez oklijevanja obećao pomoć. Za dobitnika nagrade Udruženja književnika Republike Srpske za najbolji roman Nenad Milkić, za ponajboljeg srpskog romansopisca Vlada Arsić, te za nekoga za koga vjerujem da tek stasava i čije će ime tek značiti na ovim prostorima – Borislav Kosanović sam znao da su odlični pisci, a ovakvim gestama pokazuju da su veliki ljudi.

Čast mi je poznavati vas!

Veliko hvala i Dušan J. Bastašić i Udruženju „Jadovno 1941.“ na obećanoj pomoći.

A i vi prijatelji možete se uključiti. Na području Beograda knjige možete predati z KSIOC Tesla, Savski trg 9. TEL.: +381638468267 ili preko moje malenkosti ( neso.tojagic@gmail.com ) u Republici Srpskoj.

Najavljeno aktiviranje Srpske narodne čitaonice „Branko Ćopić“ , u mjestu rođenja njegove majke – Velikoj Popini, raduje i obavezuje.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: