fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NE DOZVOLITI MANIPULACIJU SRPSKIM ŽRTVAMA

stasa_kosarac.jpg

SREBRENICA, 6. MARTA /SRNA/ – Šef Tima za istraživanje ratnih zločina Republike Srpske Staša Košarac ocijenio je u Srebrenici da je na sceni monstruozan pokušaj manipulacije srpskim žrtvama od Instituta za traženje nestalih lica BiH.

„Institut to radi u sadejstvu sa Tužilaštvom BiH, želeći da minimizira srpske žrtve i prikrije zločine počinjene nad Srbima, ali institucije Republike Srpske to neće dozvoliti i maksimalno će se uključiti u rješavanje pitanja nestalih da bi se onemogućilo manipulisanje srpskim žrtvama i spriječilo dodatno nanošenje bola porodicama nestalih, pa nastradalih Srba“, rekao je juče Košarac novinarima.

On je istakao da u Republici Srpskoj vlada nezadovoljstvo radom Tužilaštva i Suda BiH koji sa Institutom za traženje nestalih provode politiku bošnjačkog rukovodstva, omalovažavajući srpske žrtve i ignorišući zločine počinjene nad Srbima, te tako javnosti i dalje pokušavaju nametati neistinu o karakteru rata u BiH.

„Koliko je povjerenje u rad tih organa najbolje pokazuju izričiti zahtjevi porodica nestalih ekshumiranih Srba iz Srebrenice koje insistiraju da se izvrši ponovna obdukcija i revizije identifikacija posmrtnih ostataka njihovih srodnika u Republici Srpskoj, jer je u Tuzli navedeno da su nastradali iz vatrenog oružja, a pouzdano se zna da su neki zarobljeni živi i naknadno ubijeni nakon mučenja i masakriranja“, naveo je Košarac.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović izjavio je da se neće dozvoliti iznošenje posmrtnih ostataka iz kosturnica u Republici Srpskoj kako je planirao Institut za traženje nestalih BiH.

„Cilj te zamisli i naredbe je manipulacija srpskim žrtvama i pokušaj da se na taj način dođe do zamišljene cifre o broju nastradalih srebreničkih Bošnjaka kako bi se od svjetske javnosti prikrila istina o srpskim stradanjima o čemu svijet sve više saznaje, a ponovile neistine o broju poginulih Bošnjaka što je nedopustivo“, istakao je Mitrović.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: