fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

НЕ ДОЗВОЛИТИ МАНИПУЛАЦИЈУ СРПСКИМ ЖРТВАМА

stasa_kosarac.jpg

СРЕБРЕНИЦА, 6. МАРТА /СРНА/ – Шеф Тима за истраживање ратних злочина Републике Српске Сташа Кошарац оциjенио jе у Сребреници да jе на сцени монструозан покушаj манипулациjе српским жртвама од Института за тражење несталих лица БиХ.

„Институт то ради у садеjству са Тужилаштвом БиХ, желећи да минимизира српске жртве и прикриjе злочине почињене над Србима, али институциjе Републике Српске то неће дозволити и максимално ће се укључити у рjешавање питања несталих да би се онемогућило манипулисање српским жртвама и сприjечило додатно наношење бола породицама несталих, па настрадалих Срба“, рекао jе jуче Кошарац новинарима.

Он jе истакао да у Републици Српскоj влада незадовољство радом Тужилаштва и Суда БиХ коjи са Институтом за тражење несталих проводе политику бошњачког руководства, омаловажаваjући српске жртве и игноришући злочине почињене над Србима, те тако jавности и даље покушаваjу наметати неистину о карактеру рата у БиХ.

„Колико jе повjерење у рад тих органа наjбоље показуjу изричити захтjеви породица несталих ексхумираних Срба из Сребренице коjе инсистираjу да се изврши поновна обдукциjа и ревизиjе идентификациjа посмртних остатака њихових сродника у Републици Српскоj, jер jе у Тузли наведено да су настрадали из ватреног оружjа, а поуздано се зна да су неки заробљени живи и накнадно убиjени након мучења и масакрирања“, навео jе Кошарац.

Предсjедник Републичке организациjе породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић изjавио jе да се неће дозволити изношење посмртних остатака из костурница у Републици Српскоj како jе планирао Институт за тражење несталих БиХ.

„Циљ те замисли и наредбе jе манипулациjа српским жртвама и покушаj да се на таj начин дође до замишљене цифре о броjу настрадалих сребреничких Бошњака како би се од свjетске jавности прикрила истина о српским страдањима о чему свиjет све више сазнаjе, а поновиле неистине о броjу погинулих Бошњака што jе недопустиво“, истакао jе Митровић.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: