fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Naci bakici“ 10 mjeseci zatvora zbog negiranja holokausta …

Ursula Haverbek-Vecel (87), kojoj je njemačka krajnja desnica dala nadimak „naci bakica“, osuđena je danas u Hamburgu na 10 mjeseci zatvora zbog negiranja holokausta i podsticanja na mržnju.

Holokaust je „samo vjerovanje“, ponovila je danas Vecelova.

Ona već ima nekoliko krivičnih prijava i do sada je morala platiti dvije novčane kazne zbog širenja propagande i „zavođenja“ javnosti.

Vecelova se našla na sudu jer je prekršila uslovnu kaznu iz ranije presude. Ona je u televizijskom nastupu u aprilu rekla „da je holokaust najveća i najodrživija laž u istoriji“.

Mediji su javili da se baka na sudu nije ni pokušala opravdati, već je „veselo“ potvrdila: „da, to je uistinu ono što sam rekla“.

Njemačka ima stroge zakone kada je riječ o podsticanju na nasilje, pogotovo o „opravdavanju, negiranju ili umanjivanju“ nacističkih zločina, za šta je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Vecelova je na suđenju dobila podršku članova Nacionalne demokratske stranke Njemačke (NDP) koji su je obasuli cvijećem i aplaudirali njenim izjavama.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Nikolić: Holokaust je najsramnija pojava u istoriji čoveka

Aušvic – 70 godina od oslobođenja najvećeg logora smrti

NEKADAŠNjI ČUVAR IZ AUŠVICA SPOSOBAN ZA SUĐENjE

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: