fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

MSP odbacio zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije zbog osporenog legitimiteta pravnog zastupnika Sarajeva, saznaje RTS.

Tribunal u Hagu
Tribunal u Hagu

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović potvrdio je novinarima u Mostaru da je sud odbacio zahtev za reviziju presude i dodao da su institucije BiH o tome obaveštene pismom iz Haga.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i ministar inostranih poslova Igor Crnadak najavili su u Banjaluci za 16 časova vanrednu konferenciju za novinare.

Igor Crnadak je potvrdio za RTS da je konferencija sazvana zbog revizije presude u Hagu, ali nije želeo da govori o detaljima.

Kako RTS nezvanično saznaje, sud u Hagu odgovorio je na zahtev za reviziju presude BiH protiv Srbije i odbacio ga zbog osporenog legitimiteta pravnog zastupnika Sarajeva Sakiba Softića.

Softić je 23. februara Međunarodnom sudu pravde predao zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije. Zahtev je predat bez prethodne saglasnosti Predsedništva BiH.

Sud je nakon toga zatražio od bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da pojasni legitimitet Softića, a zatim je zatražio da Predsedništvo BiH saopšti svoje stanovište o reviziji presude. Članovi Predsedništva su se o tome izjasnili pojedinačno.

Izvor: RTS

Oznake: Sud u Hagu, Revizija tužbe, BiH

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: