Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mrkonjić Grad: Obilježen dan Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a (VIDEO)

U Mrkonjić Gradu su predstavnici SUBNOR-a obilježili 25. novembar dan Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, datum koji je podijelio i borce NOR-a. Za predstavnike SUBNOR-a Republike Srpske to je značajan istorijski datum, a za predstavnike SABNOR-a iz Sarajava takozvani Dan državnosti BiH, koji ne priznaje Republika Srpska.

Mrkonjić Grad - Obilježen 25. novembarFoto: RTRS
Mrkonjić Grad – Obilježen 25. novembarFoto: RTRS

Potpredsjednik SUBNOR-a Republike Srpske Rade Džajić kaže da borci NOR-a iz Srpske 25. novembar obilježavaju samo kao značajan istorijski datum. Za njih taj datum ne može biti dan državnosti BiH.

– Svako ima svoje opredjeljenje.Međutim, danas je za Fedreciju dan državnosti, a za nas je danas istrorijski dan održavanja ZAVNOBiH-a i mi to kao Savez boraca prihvatamo i obilježavamo – kaže Rade Džajić, potpredsjednik SUBNOR-a RS.

Učesnik NOR-a iz Travnika, 96-godišnji Avdo Maglić svjestan je podjela oko obilježavanja 25. novembra. Mišljenja je da zvanične institucije u Sarajevu ne pridaju važnost obilježavanju ovoga značajnog datuma nego ga koriste u dnevnopolitičke svrhe.

– Ova godina je najbolji pokazatelj kako se odnosimo prem našim svečanostima – kaže Maglić.

Ispred zgarde Muzeja Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu delegacije SUBNOR-a i poštovalaca antifašističke borbe položile su vijenece.

 

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Optužnica za ratni zločin nad Srbima u Mrkonjić Gradu i Jajcu

USKORO DOKUMENTARNI FILM O STRADANjU SRBA

Od ZAVNOBIH do ZAVNORS

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: