fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

MILANOVIĆ: NEĆEMO VIŠE PRIMATI „POLITIČKE OPTUŽNICE“!

Hrvatski agresori u Mrkonjić Gradu 1995.

Hrvatski agresori u Mrkonjić Gradu 1995.

Premijer Zoran Milanović upozorava da Hrvatska više neće primati „političke optužnice“ za ratne zločine i poručuje susjednim državama da gledaju svoj posao, a Hrvatska će gledati svoj.

Vlada Hrvatske donijela je Zaključak o saradnji sa BiH o pružanju pravne pomoći u kaznenim stvarima, kojim odbacuje navode pravosudnih tijela iz BiH da je hrvatska vojska sudjelovala u „udruženom zločinačkom poduhvatu“ tokom rata na području bivše SFRJ.

Hrvatska, kako je rečeno, ne smije dopustiti akte koji su protiv njenih nacionalnih interesa.

„Pravosudna tijela BiH upućuju akte koji vrijeđaju pravni poredak, ne proizlaze iz međunarodnih sporazuma i iskrivljuju sliku ratnih događanja u BiH“ – navodi hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Vlada je upozorila da iz BiH dolaze pravni akti koji terete hrvatske građane kao aktere u postupcima koji se u BiH vode zbog ratnih zločina i drugih teških povreda humanitarnog prava.

Vlada Hrvatske zaključuje da svi počinioci raznih zločina na području bivše SFRJ tebaju biti kažnjeni, ali će se suprotstaviti svakom pokušaju da se kroz politizaciju sudskih postupaka u drugim državama diskvalifikuju institucije Republike Hrvatske.

Vlada je zadužila Ministarstvo pravosuđa da prilikom postupanja po molbama pravosudnih tijela BiH pazi na „bitne državne interese Hrvatske“, te da, kad to smatra nužnim, odbije da postupi po takvim molbama.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

VELjKO MARIĆ IZRUČEN HRVATSKOJ – Jadovno 1941.

OBILjEŽENE 23 GODINE OD HRVATSKE AGRESIJE – Jadovno …

Punoletstvo jednog zločina – sećanje na stradanje Srba u …

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: