fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

МИЛАНОВИЋ: НЕЋЕМО ВИШЕ ПРИМАТИ „ПОЛИТИЧКЕ ОПТУЖНИЦЕ“!

Хрватски агресори у Мркоњић Граду 1995.

Хрватски агресори у Мркоњић Граду 1995.

Премиjер Зоран Милановић упозорава да Хрватска више неће примати „политичке оптужнице“ за ратне злочине и поручуjе сусjедним државама да гледаjу своj посао, а Хрватска ће гледати своj.

Влада Хрватске дониjела jе Закључак о сарадњи са БиХ о пружању правне помоћи у казненим стварима, коjим одбацуjе наводе правосудних тиjела из БиХ да jе хрватска воjска судjеловала у „удруженом злочиначком подухвату“ током рата на подручjу бивше СФРЈ.

Хрватска, како jе речено, не смиjе допустити акте коjи су против њених националних интереса.

„Правосудна тиjела БиХ упућуjу акте коjи вриjеђаjу правни поредак, не произлазе из међународних споразума и искривљуjу слику ратних догађања у БиХ“ – наводи хрватски министар правосуђа Орсат Миљенић.

Влада jе упозорила да из БиХ долазе правни акти коjи терете хрватске грађане као актере у поступцима коjи се у БиХ воде због ратних злочина и других тешких повреда хуманитарног права.

Влада Хрватске закључуjе да сви починиоци разних злочина на подручjу бивше СФРЈ тебаjу бити кажњени, али ће се супротставити сваком покушаjу да се кроз политизациjу судских поступака у другим државама дисквалификуjу институциjе Републике Хрватске.

Влада jе задужила Министарство правосуђа да приликом поступања по молбама правосудних тиjела БиХ пази на „битне државне интересе Хрватске“, те да, кад то сматра нужним, одбиjе да поступи по таквим молбама.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ВЕЉКО МАРИЋ ИЗРУЧЕН ХРВАТСКОЈ – Jadovno 1941.

ОБИЉЕЖЕНЕ 23 ГОДИНЕ ОД ХРВАТСКЕ АГРЕСИЈЕ – Jadovno …

Пунолетство jедног злочина – сећање на страдање Срба у …

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: