fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mihajlović: Održati donatorsku konferenciju za srpske povratničke opštine

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Slaviša Mihajlović smatra da je neophodno održati donatorsku konferenciju za srpske povratničke opštine u FBiH u kojima stanovništvo živi na ivici egzistencije.

Poslanik SNSD-a u Skupštini Livanjskog kantona Slaviša MihajlovićFoto: SRNA
Poslanik SNSD-a u Skupštini Livanjskog kantona Slaviša Mihajlović  Foto: SRNA

„Institucije FBiH apsolutno ne vode računa o srpskim povratničkim opštinama Bosansko Grahovo, Glamoč, Drvar i Bosanski Petrovac. Srbi nemaju osnovnih uslova za život, rad i obrazovanje“, rekao je Mihajlović Srni.

On je napomenuo da se Srbi u FBiH bore za opstanak, te da zbog toga sve više napuštaju opštine u koje su se vratili nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

„Nezaposlenost, 20 godina od završetka rata, na području srpskih povratničkih opština je ogromna, a u kontinuitetu se uništavaju prirodna dobra i nekadašnji privredni giganti. Nažalost, zanemareni su i svi pozivi za pomoć upućeni nadležnim institucijama“, dodao je Mihajlović.

On očekuje da će predstavnici vlasti iz Sarajeva, Banjaluke i Beograda u narednom periodu pomoći Bosanskom Grahovu, Glamoču, Drvaru i Bosanskom Petrovcu.

Mihajlović je ocijenio da je važno što je danas u Srebrenici organizovana donatorska konferencija da bi bili unaprijeđeni uslovi života stanovništva ove opštine.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

SRPSKA DJECA DISKRIMINISANA U GOTOVO SVIM ŠKOLAMA

NEUSTAVAN PRIJEDLOG ZAKONA O UDžBENICIMA U LIVANjSKOM KANTONU

Pokušaj majorizacije Srba u FBiH

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: