fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Mićo Martinović: Slavonija `91. !?

Sve ovdje vrišti i kipi od bola, od laži i manipulacije na ovim prostorima. Slavonija `91 – ve!? Da je vojska bila vojska, a nije, da je vojska po ustavu štitila ustav, a nije… ta ostrvljena bagra koja je gurala državu u rat i nezamislivu tragediju, bila bi ugašena za 24 sata.
Parastos Bilogorcima 2012. godine
Parastos Bilogorcima u crkvi Sv. Marka u Beogradu

Ali Mamula u svojoj zadnjoj knjizi „Admiral sa Korduna“ niti JEDNOM riječju nije pomenuo te događaje ili uopšte slijed događaja i raspad države. Ali je zato pomenuo neke svoje pretke, barone i generale u tuđinskim vojskama koji su sijali kosti svojih sunarodnika po tuđim zemljama i za interese tuđih politika i ambicija.

Ta krajiška servilnost, podređenost državi i autoritetu države, služenje stranim interesima i slugeranjstvo u završnoj fazi razvojačenja Krajine, 1991-1995 stajala je cio narod glave. Bilo je i tada jasno, a u maju 1995 prejasno što se sprema.

Mamula je tada bio još u naponu snage, i tada je šutio komunistički podanik.

Jer, nije se on vruć vode napio, a zajedno sa svom tom JNA bagrom visokih oficira (čast iznimkama) nisu ku..om mrdnuli da zaštite civile, djecu, starce i nemoćni narod. Jer, trebalo je uživati (i sačuvati na svaki način) u privilegijama za koje su se „borili“ 1941-1945 (valjda tako što su dopustili austrougarskom kaplaru da strelja 200 000 Srba u „oslobođenoj“ Srbiji), da pošalje 30 000 srpskih mladića na besmisleni „Sremski front“ i uvede strahovladu servilnih idiota u crnim, dugim kožnim kaputima.

Jedini krivac za raspad države je JNA i bagra od generala, koja je rađe čuvala svoje privilegije, nego državu koja joj je bila povjerena na čuvanje.

Izvor: Fejsbuk

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: