fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Međunarodni historijski seminar ‘Holokaust kao polazna tačka’ u Sarajevu

Međunarodni historijski seminar „Holokaust kao polazna tačka“ bit će održan od 25. do 28. aprila u Historijskom muzeju u Sarajevu, u organizaciji tog muzeja BiH i francuskog muzeja „Memorijal holokausta“ (Mémorial de la Shoah).

Sarajevo
Sarajevo

Francuska ambasadorica u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi učestvovat će na otvaranju edukacijskog seminara o Holokaustu i masovnim zločinima na Balkanu tokom Drugog svjetskog rata. Na otvaranju će također uzeti učešće njemačka ambasadorica kao i predstavnici ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH, najavljeno je iz Ambasade Francuske u BiH.

Ministarstvo obrazovanja FBiH, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatske i Memorijalni centar holokausta Jevreja Makedonije, partneri seminara, odabrali su 60 predavača.

Predavanja će održati veliki evropski historičari. Cilj seminara jeste omogućiti profesorima i nastavnicima historije zemalja u regiji da izrade zajedničku historijsku naraciju Drugog svjetskog rata uzimajući Holokaust kao polaznu tačku.

(Fena / Haris Ahbabović)

Izvor: SOURCE

Vezane vijesti:

Hiljade ljudi na memorijalnom skupu u Aušvicu (FOTO)

U Grblju obilježena godišnjica genocida nad Jermenima u Prvom svjetskom ratu

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: