Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Matrica pritiska, vlasti i novca

Tomo Kovač
Tomo Kovač

Ratni ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Tomo Kovač smatra da je oslobađajuća presuda Naseru Oriću urađena po već viđenoj matrici gđe metodom zastrašivanja svjedoka pada optužnica. To je igra pritiska, vlasti, terorizma i velikog novca, rekao je Kovač u emisiji “Ćirilica”.

Kovač podsjeća da je Tužilaštvu u Bijeljini dostavljeno pet slučajeva sa mnoštvom dokaza protiv Nasera Orića, ali Tužilaštvo još nije podiglo optužnicu, što dovoljno govori o odnosu bh. pravosuđa prema srpskim žrtvama.

“Ako je ubijen Bošnjak on je civil, a ako je ubijen Srbin, on ne samo da je vojnik, već je agresor. To je vrijednosni sud bh.pravosuđa”, tvrdi Kovač.

Onog momenta kada je Haški tribunal oslobodio Nasera Orića za komandnu odgovornost pred pravosuđem BiH su ga mogli osuditi samo za lično izvršene zločine. Međutim, desila se slična situacija kao sa Ramušom Haradinajem gđe svjedoci pod pritiskom nisu smjeli da svedoče o počinjenim zločinima.

“To je matrica pritiska, vlasti i velikog novca. Bilo je Srba koji su ga viđeli, ali su pod pritiskom odustali od svjedočenja. Rad Tužilaštva i SIPE to je sve jedna farsa i potvrda da srpski narod u okvirima BiH ne može da postoji”, smatra Kovač.

Ratni ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske tvrdi da je Naser Orić znao šta su dogovorili međunarodna zajednica i Alija Izetbegović o Srebrenici.

“S obzirom na to da je Srebrenica dio dogovora Alije Izetbegovića, Klintona, Francuza i ostalih da se ta Srebrenica poturi, onda je tada familija Izetbegović imala, prvo Alija, pa poslije Bakir, jednu veliku odgovornost kako Orića da zaštiti, jer on zna sve o ovom slučaju”, rekao je Kovač.

Izvor: BN TV

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: