fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Lukač: Obaveza policije – očuvati Srpsku

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da je obaveza policije da očuva Srpsku za čije postojanje su mnogi pripadnici policije i Vojske Srpske dali živote u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Tokom predstavljanja ratnog puta Šestog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske u Trnu kod Laktaša, Lukač je rekao da Policija Srpske i društvo u cjelini nikada ne smiju zaboraviti 11 pripadnika ovog odreda i 144 pripadnika Specijalne brigade koji su ugradili živote u temelje Republike.

Lukač, koji je bio ratni komandant Šestog odreda, govoreći o ratnom putu brigade rekao je da nema nijedne ratne linije na kojoj nisu učestvovali i krvarili pripadnici Specijalne policije Srpske.

On je poručio da njihova hrabrost i žrtva nikada ne smiju biti zaboravljene.

Lukač je rekao da je u budućnosti neophodno obilježavati dan specijalne brigade, kao i dan svih odreda ove brigade, te podsjećati mlade na njihov ratni put da se nikada ne bi zaboravila žrtva koju su dali za stvaranje Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da su Specijalna brigada policije i policija Srpske u cjelini dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske.

„Tamo gdje je bilo najteže pripadnici Specijalne policije su uspješnim akcijama vraćali izgubljene linije na ratištu i pokazali da su jedna od najuspješnijih jedinica u Srpskoj“, istakao je Savčić.

On je rekao da policija Republike Srpske danas predstavlja okosnicu bezbjednosti Srpske i poručio da poginuli saborci nikada smiju biti zaboravljeni.

Komandant Specijalne jedinice policije Republike Srpske Dragan Ribić, govoreći o ratnom putu i nastanku ove jedinice do današnjih dana, naveo je da su u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula 144 pripadnika brigade i 11 Šestog odreda, dok je 670 pripadnika specijalne jedinice bilo teže ili lakše ranjeno.

Ribić je istakao da su pripadnici Specijalne brigade policije u ratu ginuli hrabro i dostojanstveno na prvoj liniji fronta, braneći teritoriju Republike Srpske.

U Trnu kod Laktaša danas su obilježene 23 godine od formiranja Šestog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske.

Svečanost je počela predavanjem raporta komandanta Specijalne jedinice policije Republike Srpske Dragana Ribića predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i smotrom ove jedinice. Svečanosti je prisustvovala i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Obilježavanje 23 godine formiranja Šestog odreda

Lukač na obilježavanju 23 godine Šestog odreda

LUKAČ: SRPKINjE KAO ŽRTVE RATA NEVIDLjIVE

LUKAČ: POGINULI PRIPADNICI MUP-a NE SMIJU BITI ZABORAVLjENI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: