Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

LUKAČ: POGINULI PRIPADNICI MUP-a NE SMIJU BITI ZABORAVLjENI

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2015/Obracanje_ministra_unutrasnjih_poslova_Dragana_Lukaca.jpg

BANjALUKA /SRNA/ – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da 772 poginula i nestala pripadnika ovog ministarstva u odbrambeno-otadžbinskom ratu ne smiju i ne mogu biti zaboravljeni, jer su oni temelj Republike Srpske.

Lukač je na osveštanju spomen-obilježja poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka rekao da je to uspomena svima i lekcija plemenitosti sadašnjim generacijama.

„Dokaz da nisu zaboravljeni je činjenica da su njihove kolege inicirale ideju izgradnje ovog spomen-obilježja, da bi njihovu žrtvu učinili vječnom“, rekao je Lukač, navodeći da su pripadnici ovog centra pokazali kolegijalnost i skromnim prilozima doprinijeli ovjekovječenju uspomene.

Prema njegovim riječima, porodicama stradalih policajaca se ne može nadoknaditi njihov gubitak, ali će Ministarstvo učiniti sve da istraje na čuvanju od zaborava njihove hrabrosti i nesebičnosti.

Lukač je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske i svima koji su dali doprinos izgradnji spomen-obilježja.

Načelnik CJB Banjaluka Mladen Marić napomenuo je da su pripadnici ove organizacione jedinice MUP-a stali u odbranu srpskog naroda i Republike Srpske rame uz rame sa njenom vojskom, te hrabro, časno i požrtvovano izvršavali sve borbene zadatke.

„Ta hrabrost i požrtvovanost imala je ogromnu cijenu, jer je veliki broj pripadnika aktivnog i rezervnog sastava policije, kao i drugih neovlašćenih radnika Centra položio život za Republiku Srpsku“, rekao je Marić.

On je dodao je najsvetija obaveza pamćenje i poštovanje njihove žrtve, te čuvanje Republike Srpske, kao najvrednije tekovine koju su povjerili.

„Zadatak svih nas pripadnika MUP-a jeste da dužnosti koje su nam povjerene obavljamo hrabro, časno i dostojanstveno, i omogućimo najviši nivo bezbjednosti svim našim građanima“, naglasio je Marić.

On je rekao da je najveći dio sredstava za izgradnju spomen-obilježja prikupljen od radnika CJB Banjaluka i Prijedor, te radnika MUP-a, i zahvalio za finansijsku podršku predsjedniku Srpske, koji je dao najveću donaciju.

Vijence na novoosveštano Spomen-obilježje za 189 poginulih pripadnika CJB Banjaluka položili su predstavnici njihovih porodica, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, načelnici CJB Banjaluka i CJB Prijedor, predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, Boračke organizacije Republike Srpske, Saveza logoraša, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih bopraca i nestalih civila, te predstavnici gradova Banjaluka i Prijedor.

 

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

SRPSKOG POLICAJCA KASAPILI MOTORNOM TESTEROM 

POLICAJCI U HUMANOJ AKCIJI GRADNjE KUĆE – Jadovno 1941.

DVIJE DECENIJE BANjALUČKOG ODREDA – Jadovno 1941.

Parastos pripadnicima MUP-a stradalim u  – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: