fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Krka: Iguman nije pretio novinaru

Region - B92
Region – B92

Srpski pravoslavni manastir Krka kod Knina i njegov iguman German demantovali su optužbe šibenskog novinara Željka Huljeva da mu je iguman pretio smrću.

Navodi se da je čitava verzija Huljeva plod njegove fantazije i mržnje prema svemu što je srpsko.

Povodom tekstova koji su se pojavili u medijima u vezi optužbi Željka Huljeva na račun igumana, manastir je saopštio u da je „novinar“ Željko Huljev, koji je optužio igumana Germana za verbalni napad i pretnju smrću, od ranije poznat kao antisrpski novinar.

„Pošto je podigao medijsku hajku, njegov cilj je da ugrozi bezbednost i opstanak, kako igumana, tako i manastira Krke. Svaki dosadašnji tekst dotičnog piskarala je bio uperen protiv Srba, što svako može da proveri kad na internetu ukuca ime Željko Huljev, tako da on ne odustaje od progona i ono malo naroda što je preostalo i što se vratilo na svoja vekovna ognjišta“, navodi se u saopštenju manastira Krka.

U saopštenju se iznosi i igumanova strana priče: da je Huljev danima telefonom maltretirao manastir i bogosloviju, a kako niko nije hteo s njim da razgovara, on je u večernjim satima sa još jednom osobom uputio u manastir. Kada su ga zbog drskog ponašanja monasi oterali iz manastira, on je na 50 metara od manastira sreo oca Germana i ekonoma manastira Bojana Savića.

„Iguman je izašao iz kola i pitao ga šta želi. On (Hulhev) je odgovorio da je došao u manastir da razgovara, našto mu je iguman odgovorio da zbog njegovog stava i ranijih lažnih pisanija ne želi da razgovara. Iguman mu je rekao da je upoznat i sa njegovom nasilničkom prošlošću i da više nikad ne treba da se obraća ili da dolazi u manastir. Nakon toga je Huljev otišao prema Kistanjama, a iguman u manastir“, navodi se u saopštenju.

„Već sutradan ova laža i paralaža po raznim sajtovima i novinama objavljuje svoju maštariju o pretnjama smrću i na taj način sebe promoviše kao žrtvu i naravno postiže cilj, jer je ođednom od običnog novinarčića postao žrtva ‘agresora’ koji je u svom dvorištu razgovarao sa Huljevim“.

„Podiže medijsku hajku pozivajući na linč igumana i svih koji ne misle kao on. Čitava verzija Huljeva je plod njegove fantazije i mržnje prema svemu što je srpsko. Pošto je iguman dao iskaz u policiji, policija nije našla ni jedan razlog da ga krivično goni i smatramo da je ovaj slučaj završen“, navodi se u saopštenju.

„Naravno da ćemo i dalje nositi beleg nepoželjnih osoba i znamo da će svako kome se ne sviđa naše prisustvo na ovom svetom mestu reagovati negativno na ovakve događaje, ali pred Bogom i narodom tvrdimo da je ceo događaj izrežiran sa ciljem da se i ovo malo naroda uplaši i oslabi, ali mi znamo da krst nositi nama je suđeno“, ističe se u saopštenju koje je potpisao iguman German.

Mediji su prošle sedmice preneli izjavu portparolke šibensko-kninske policijske uprave Marice Kosor da je protiv igumana podneta krivična prijava zbog pretnji smrću, koje je navodno uputio Huljevu, pa čak i da je mobitelom zvao bogoslove za dođu i gurnu Huljeva zajedno s kolima u ambis.

Oglasili su se i kninski veterani i zatražili od vladike dalmatinskog Fotija i SPC da uklone igumana Germana s mesta igumana. Huljev je pre dve godine optužio igumana da je s još desetak lica u jednom kafiću u Đevrskama izlomio hrvatski grb.

Izvor: B92

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: