fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Крка: Игуман није претио новинару

Регион - Б92
Регион – Б92

Српски православни манастир Крка код Книна и његов игуман Герман демантовали су оптужбе шибенског новинара Жељка Хуљева да му jе игуман претио смрћу.

Наводи се да jе читава верзиjа Хуљева плод његове фантазиjе и мржње према свему што jе српско.

Поводом текстова коjи су се поjавили у медиjима у вези оптужби Жељка Хуљева на рачун игумана, манастир jе саопштио у да jе „новинар“ Жељко Хуљев, коjи jе оптужио игумана Германа за вербални напад и претњу смрћу, од раниjе познат као антисрпски новинар.

„Пошто jе подигао медиjску хаjку, његов циљ jе да угрози безбедност и опстанак, како игумана, тако и манастира Крке. Сваки досадашњи текст дотичног пискарала jе био уперен против Срба, што свако може да провери кад на интернету укуца име Жељко Хуљев, тако да он не одустаjе од прогона и оно мало народа што jе преостало и што се вратило на своjа вековна огњишта“, наводи се у саопштењу манастира Крка.

У саопштењу се износи и игуманова страна приче: да jе Хуљев данима телефоном малтретирао манастир и богословиjу, а како нико ниjе хтео с њим да разговара, он jе у вечерњим сатима са jош jедном особом упутио у манастир. Када су га због дрског понашања монаси отерали из манастира, он jе на 50 метара од манастира срео оца Германа и економа манастира Боjана Савића.

„Игуман jе изашао из кола и питао га шта жели. Он (Хулхев) jе одговорио да jе дошао у манастир да разговара, нашто му jе игуман одговорио да због његовог става и раниjих лажних писаниjа не жели да разговара. Игуман му jе рекао да jе упознат и са његовом насилничком прошлошћу и да више никад не треба да се обраћа или да долази у манастир. Након тога jе Хуљев отишао према Кистањама, а игуман у манастир“, наводи се у саопштењу.

„Већ сутрадан ова лажа и паралажа по разним саjтовима и новинама обjављуjе своjу маштариjу о претњама смрћу и на таj начин себе промовише као жртву и наравно постиже циљ, jер jе ођедном од обичног новинарчића постао жртва ‘агресора’ коjи jе у свом дворишту разговарао са Хуљевим“.

„Подиже медиjску хаjку позиваjући на линч игумана и свих коjи не мисле као он. Читава верзиjа Хуљева jе плод његове фантазиjе и мржње према свему што jе српско. Пошто jе игуман дао исказ у полициjи, полициjа ниjе нашла ни jедан разлог да га кривично гони и сматрамо да jе оваj случаj завршен“, наводи се у саопштењу.

„Наравно да ћемо и даље носити белег непожељних особа и знамо да ће свако коме се не свиђа наше присуство на овом светом месту реаговати негативно на овакве догађаjе, али пред Богом и народом тврдимо да jе цео догађаj изрежиран са циљем да се и ово мало народа уплаши и ослаби, али ми знамо да крст носити нама jе суђено“, истиче се у саопштењу коjе jе потписао игуман Герман.

Медиjи су прошле седмице пренели изjаву портпаролке шибенско-книнске полициjске управе Марице Косор да jе против игумана поднета кривична приjава због претњи смрћу, коjе jе наводно упутио Хуљеву, па чак и да jе мобителом звао богослове за дођу и гурну Хуљева заjедно с колима у амбис.

Огласили су се и кнински ветерани и затражили од владике далматинског Фотиjа и СПЦ да уклоне игумана Германа с места игумана. Хуљев jе пре две године оптужио игумана да jе с jош десетак лица у jедном кафићу у Ђеврскама изломио хрватски грб.

Извор: B92

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: