Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

КОШАРАЦ: НЕИСТИНЕ НЕ КОРИСТЕ СТВАРАЊУ ДОБРИХ ОДНОСА

stasa_kosarac.jpg

САРАЈЕВО, 25. АПРИЛА (СРНА) – Предсjедаваjући Клуба српских делегата у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац позвао jе предсjедаваjућег Предсjедништва БиХ Бакира Изетбеговића да у jавност не износи неистине о положаjу Срба у Сараjеву и њиховом некадашњем броjу у овом граду.

„Ове неистине тичу се изузетно осjетљивог питања у БиХ“, рекао jе Кошарац Срни и истакао да неистините и некоректне изjаве члана Предсjедништва нису у функциjи стварања добрих односа.

Констатуjући да jе српски народ навикао на пласирање таквих дезинформациjа из Сараjева и да jе то само наставак доминантне бошњачке политике из 90-их година, Кошарац jе рекао да Срби из Сараjева врло добро знаjу колико их jе било и кроз шта су у овом граду прошли током рата.

„И врло добро знамо да jе генератор такве политике био Алиjа Изетбеговић, отац Бакиров, коjем jе очигледно у аманет оставио провођење своjе политике“, нагласио jе Кошарац.

Он jе навео да jе приjе рата у Сараjеву живjело око 34 одсто или 160 хиљада Срба и да jе таj броj био знатно већи с обзиром да су већина оних коjи су се изjашњавали као Југословени били Срби.

„Садашње Сараjево ниjе мултиетнички град какав jе био приjе рата, што jе резултат политике вођене против српског народа, коjа jе покушавала да произведе неке лоjалне Србе попут Лазовића, Пеjановића, Љуjић-Миjатовић. Нажалост, и послиjе рата имамо такве људе коjи су очигледно ближи интересима Исламске декларациjе Алиjе Изетбеговића него интересима властитог српског народа“, закључио jе Кошарац.

Изетбеговић jе за Алтернативну телевизиjу изjавио да Срби сасвим комотно живе у Сараjеву и да нико од 4.000 Срба коjи раде у федералном Сараjеву нема неприjатности због тога што су Срби.

Изетбеговић jе навео да у Сараjеву никада ниjе живjело 150. 000 Срба, већ 31 одсто када jе таj град броjао 350. 000 становника, а изнио jе и тврдњу да су „поjедини Срби у Сараjеву 1996. године палили станове и наговарали сународнике да не остану у такозваноj Алиjиноj држави“.

 

 

Извор: срна

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: