Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KOŠARAC: NEISTINE NE KORISTE STVARANjU DOBRIH ODNOSA

stasa_kosarac.jpg

SARAJEVO, 25. APRILA (SRNA) – Predsjedavajući Kluba srpskih delegata u Domu naroda parlamenta BiH Staša Košarac pozvao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da u javnost ne iznosi neistine o položaju Srba u Sarajevu i njihovom nekadašnjem broju u ovom gradu.

„Ove neistine tiču se izuzetno osjetljivog pitanja u BiH“, rekao je Košarac Srni i istakao da neistinite i nekorektne izjave člana Predsjedništva nisu u funkciji stvaranja dobrih odnosa.

Konstatujući da je srpski narod navikao na plasiranje takvih dezinformacija iz Sarajeva i da je to samo nastavak dominantne bošnjačke politike iz 90-ih godina, Košarac je rekao da Srbi iz Sarajeva vrlo dobro znaju koliko ih je bilo i kroz šta su u ovom gradu prošli tokom rata.

„I vrlo dobro znamo da je generator takve politike bio Alija Izetbegović, otac Bakirov, kojem je očigledno u amanet ostavio provođenje svoje politike“, naglasio je Košarac.

On je naveo da je prije rata u Sarajevu živjelo oko 34 odsto ili 160 hiljada Srba i da je taj broj bio znatno veći s obzirom da su većina onih koji su se izjašnjavali kao Jugosloveni bili Srbi.

„Sadašnje Sarajevo nije multietnički grad kakav je bio prije rata, što je rezultat politike vođene protiv srpskog naroda, koja je pokušavala da proizvede neke lojalne Srbe poput Lazovića, Pejanovića, Ljujić-Mijatović. Nažalost, i poslije rata imamo takve ljude koji su očigledno bliži interesima Islamske deklaracije Alije Izetbegovića nego interesima vlastitog srpskog naroda“, zaključio je Košarac.

Izetbegović je za Alternativnu televiziju izjavio da Srbi sasvim komotno žive u Sarajevu i da niko od 4.000 Srba koji rade u federalnom Sarajevu nema neprijatnosti zbog toga što su Srbi.

Izetbegović je naveo da u Sarajevu nikada nije živjelo 150. 000 Srba, već 31 odsto kada je taj grad brojao 350. 000 stanovnika, a iznio je i tvrdnju da su „pojedini Srbi u Sarajevu 1996. godine palili stanove i nagovarali sunarodnike da ne ostanu u takozvanoj Alijinoj državi“.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: