fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

KOMISIJE ZA NESTALE O UNAPREĐENjU SARADNjE

Još se traga za velikim brojem nestalih ljudi

Još se traga za velikim brojem nestalih ljudi

Komisije za nestala lica Vlade Srbije i Vlade Hrvatske razgovaraće u Beogradu tokom dva naredna dana o rješavanju pitanja nestalih u oružanim sukobima na prostoru bivše SFRJ od 1991. do 1995. godine.

Cilj sastanka, kojem će prisustvovati i predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Međunarodne komisije za nestala lica, jeste unapređenje međudržavne saradnje u ovoj oblasti, saopšteno je iz Komisije za nestala lica Srbije.

Na sastanku vladinih tijela za traženje nestalih biće razmijenjene informacije i dokumentacija u skladu sa potpisanim Sporazumom i Protokolom o saradnji u traženju nestalih lica i preuzetim obavezama na prethodno održanim sastancima, radi rješavanja pitanja lica koja se vode kao nestala u oružanim sukobima od 1991. do 1995. godine.

Nadležna tijela Srbije i Hrvatske intenziviraće saradnju u rješavanju problema nestalih lica u oružanim sukobima na prostoru bivše SFRJ, kroz ubrzanje procesa ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka žrtava na teritoriji obje države, razmjeni raspoloživih podataka i informacija i ujednačavanje evidencija od značaja za rješavanje slučajeva nestalih lica, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

JOŠ SE TRAGA ZA 9.643 NESTALA LICA – Jadovno 1941.

na kraju sukoba u bivšoj jugoslaviji bilo 40.000 nestalih

PRAVOSUĐE BiH KRIVO ZA ZASTOJ U TRAŽENjU NESTALIH …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: