fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест:

КОМИСИЈЕ ЗА НЕСТАЛЕ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ

Још се трага за великим броjем несталих људи

Још се трага за великим броjем несталих људи

Комисиjе за нестала лица Владе Србиjе и Владе Хрватске разговараће у Београду током два наредна дана о рjешавању питања несталих у оружаним сукобима на простору бивше СФРЈ од 1991. до 1995. године.

Циљ састанка, коjем ће присуствовати и представници Међународног комитета Црвеног крста и Међународне комисиjе за нестала лица, jесте унапређење међудржавне сарадње у овоj области, саопштено jе из Комисиjе за нестала лица Србиjе.

На састанку владиних тиjела за тражење несталих биће размиjењене информациjе и документациjа у складу са потписаним Споразумом и Протоколом о сарадњи у тражењу несталих лица и преузетим обавезама на претходно одржаним састанцима, ради рjешавања питања лица коjа се воде као нестала у оружаним сукобима од 1991. до 1995. године.

Надлежна тиjела Србиjе и Хрватске интензивираће сарадњу у рjешавању проблема несталих лица у оружаним сукобима на простору бивше СФРЈ, кроз убрзање процеса ексхумациjе и идентификациjе посмртних остатака жртава на териториjи обjе државе, размjени расположивих података и информациjа и уjедначавање евиденциjа од значаjа за рjешавање случаjева несталих лица, наводи се у саопштењу.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ЈОШ СЕ ТРАГА ЗА 9.643 НЕСТАЛА ЛИЦА – Jadovno 1941.

на краjу сукоба у бившоj jугославиjи било 40.000 несталих

ПРАВОСУЂЕ БиХ КРИВО ЗА ЗАСТОЈ У ТРАЖЕЊУ НЕСТАЛИХ …

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: