Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

KOMENTAR: Klovn

Datum objave: četvrtak, 12 januara, 2017
Veličina slova: A- A+

Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, obeležavanje Dana Republike Srpske uporedio je sa slavljenjem dana osnivanja NDH 10. aprila 1941.

Dragan Vujičić
Dragan Vujičić

Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, obeležavanje Dana Republike Srpske uporedio je sa slavljenjem dana osnivanja NDH 10. aprila 1941. Saopštenje u kom je izveo “klovnovsku” analogiju poslao je sa adrese OHR u Sarajevu – Emerika Bluma 1. To, čak nije ni klovnovski. To je sramno!

Emerik Blum (1911-1984), nekadašnji gradonačelnik Sarajeva, jasenovački logoraš i osnivač “Energoinvesta”, se posle ovakvog saopštenja sa “svoje adrese” verovatno prevrće u grobu. Ovaj veliki čovek, antifašista, za života nikada nije zaboravio NDH ni 8.776 sarajevskih Sefarda koje su Pavelićeve ustaše pobile tokom rata u istim logorima zajedno sa 4.401 sarajevskim Srbinom.

Klovn iz Austrije, ustoličen 2009, zna da je 1992. u gradu na Miljacki živelo 150.000 Srba. Kada se zapucalo na barikadama, u Alijinom delu grada ostalo je zatočeno njih 40.000. Pošto nije bilo “međunarodne volje” da se ovi ljudi izmeste iz ratne zone, oko 20.000 je bilo pritvoreno u nekom od 123 sarajevska logora. Jevreji su imali sreće – otišli su vazdušnim mostom.

Sve ovo Incko je posmatrao iz “prve ruke”. Od 1992. vodio je misiju OEBS u Raškoj oblasti odakle je “pucao” ne samo pogled na BiH. Da je hteo, mogao je da “vidi” kako je za prvih devet meseci rata u Sarajevu 1992. stradalo 4.048 Srba. Njihova imena, prezimena, matični brojevi popisani su u knjizi Milivoja Ivaniševića “Gencocid nad Srbima u Sarajevu”. Alija se pokazao učinkovitijim od Pavelića. Iza njega danas marširaju Bakir i Incko.

Klovn sa adrese Emerika Bluma 1 žestoko je uvredio srpski narod. Čovek koji dolazi iz zemlje koja je 1914. patentirala izum Konc-logor u Doboju (naravno za Srbe) i tako zadužila sve potonje satrape čovečanstva – mora da ode.

Autor: Dragan Vujičić

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Incko odmah da podnese ostavku

Incko uporedio Dan RS i osnivanje NDH; Dodik: Incko pripada onima koji su podržavali NDH
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top