Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

КОМЕНТАР: Бргуд

Две девојке подметнуле су пожар у селу Бргуд, десетак километара од Бенковца, у којем живи једва петнаестак Срба. Желеле су, кажу, да се освете Србима за Домовински рат

Вук Мијатовић
Вук Мијатовић

Када је семе зла засејано на Балкану, више нико не памти, али годинама се чини све да редовно расте и богато цвета. Заливено је обилно крвљу у ратовима деведесетих, а већ деценијама се уредно ђубри екстремизмом и шовинистичком пропагандом. И избили су нови пупољци ових дана у Хрватској. Две девојке подметнуле су пожар у селу Бргуд, десетак километара од Бенковца, у којем живи једва петнаестак Срба. Желеле су, кажу, да се освете Србима за Домовински рат.

Када је рат завршен једна од њих имала је три године. Друга је рођена годину дана после рата. Рат, смрт и несрећу нису могле да запамте. Али добро памте слику која им се сервира од рођења – да су Срби њихови непријатељи, а да је “Олуја” акција у којој су ти непријатељи праведно “почишћени”. Добро чују и Томпсона који идеологију мржње вешто, а покварено профитерски, претаче у (квази)стихове праћене лошом музиком.

Можда не можемо да се чудимо, али морамо да се запитамо како смо дошли до тога да је два млада ума могуће до те мере отровати мржњом, да одлуче да покрену сопствену “Олују” против невиних и добрим делом остарелих Срба у неком забаченом селу.

Можда одговор зна онај хрватски генерал који је, попут многих, завршио југословенске војне школе, клео се Титу и Југославији, братству и јединству. И то себи, од када је постао Хрват, не може да опрости, па га југословенски врагови још прогањају и свуда их види. Па и у пожарима за које их оптужује. И чудите се онда двема девојкама које су уз такве и сличне изјаве одрасле.

Гласове разума, попут оних који су усред повике да пожаре изазивају Југословени и Срби, поручивали да пиромани немају националност, те две девојке не могу да чују. Топмпсон, нажалост, има много боље озвучење.

Аутор: Вук Мијатовић

Везане вијести:

Лошо: Пожаре подмећу „Југословени“

Запалила село јер у њему живе Срби

Хрватски ватрогасци гасе масовну хистерију: Пожаре су, наравно, подметнули Срби

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: