fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Komemoracija za civilne žrtve ustaškog zločina u selu Rakovac kod Pala

U ponedjeljak 02.05.2022. godine u 10 časova biće održana komemoracija za civilne žrtve ustaškog zločina u selu Rakovac kod Pala.

U jednom danu 11.11.1943. ustaše su na dva mjesta zvjerski ubili preko stotinu Rakovčana. U samome selu živo je spaljeno 59 žitelja, od kojih 40 djece do 14 godina starosti.

Komemoraciju organizuju Osnovna škola „Mokro“ i Boračka organizacija opštine Pale, u dogovoru sa organizacijom SUBNOR-a iz Pala.

U želji da komemoracijom odamo dužnu počast svim nevinim žrtvama koje su nastradale u oslobodilačkim ratovima srpskog naroda, i sa namjerom da od zaborava otrgnemo svaku žrtvu, organizatori skupa pozivaju potomke nastradalih, građane Pala i medije da svojim učešćem damo doprinos unapređenju kulture sjećanja.

Kultura sjećanja nema za cilj raspirivanje mržnje, niti pozivanja na osvete. Naprotiv, cilj je opomena svima da nam se ovavkve strahote ne smiju više nikada ponoviti.

BORAČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE PALE

PREDSJEDNIŠTVO Pale, 27.04.2022. godine

KULTURA SJEĆANjA – RAKOVAC 1943, MALI PREBILOVCI

Za sve informacije možete kontaktirati:

Nenad Tomović, 065/959-831 (ispred OŠ „Mokro“)

Radosav Živković, 065/524-848 (ispred BO Pale)

Jasna Lazarević Gavrilović predsjednik Predsjedništva

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: